Új informatikai rendszer a Bethesda Kórházban

MTI Sajtóadatbank, 2007. július 2. 08:27

David A. Sampson, az Egyesült Államok kereskedelmi miniszterhelyettese pénteken ellátogatott a Bethesda Gyermekkórházba, ahol megtekintette az intézmény új informatikai rendszerét.

Az intézmény a Cisco Magyarország és a Magyar Telekom T-System támogatásával február 15-én indította el fejlesztési projektjét, amelynek keretében a legmodernebb informatikai eszközöket és szolgáltatásokat vezetik be a 171 ággyal működő kórház mindkét épületében. Velkey György, a Bethesda Kórház főigazgatója bemutatta az intézményt, majd körbevezette a látogatókat.

A támogatásból eddig elkészült az intézmény teljes területére kiterjesztett vezetékes hálózat, amelynek köszönhetően az adat-, hang- és képátvitel egy hálózaton történik, ezáltal egyszerűsödött az üzemeltetés és javult a kommunikáció.

Emellett kiépült a vezeték nélküli hálózat is, amelynek köszönhetően nem helyhez kötött az intézményen belüli kommunikáció, azaz a felhasználók kézi számítógépeikkel elérhetik a világhálót, vagy épületen belül ingyen használhatják a mobiltelefont.

Hétfőtől állnak át az új betegregisztrációra, de a nyár folyamán elkészül a híváskezelő központ, a beteghívó rendszer és az orvosi készülékek nyilvántartására, kórházon belüli helymeghatározására alkalmas RFID-rendszer is.

Az átfogó fejlesztésnek köszönhetően megújul a kórház teljes informatikai rendszere, így számos - még Nyugat-Európa legfejlettebb országaiban is újnak számító - eszközzel és szolgáltatással rendelkezik majd az intézményt.