Új vezérigazgató a Sharp Electronics Europe élén

forrás Prim Online, 2007. július 3. 17:07

A Sharp Electronics kinevezte új európai elnökét: 2007 július 1-jétől Toshiyuki Tajima felelős az összes európai értékesítési leányvállalatért, valamint betölti a Sharp International Business Group helyettes vezérigazgatója funkciót is. Tajima Hans Kleis utódja, aki személyes okok miatt június végén mondott le tisztségéről.

Toshiyuki Tajima elnöke és vezérigazgatója a Sharp Electronics (Europe) GmbH-nak, egyúttal elnöke a cég lengyelországi gyártóüzemének is a Sharp Manufacturing Poland Sp.zo.o-nak.

A 60 éves Tajima 1969 óta dolgozik a Sharpnál. Az elmúlt években a Sharp USA vezérigazgatója, a Sharp Telecommunications elnöke Európában, valamint a Sharp lengyelországi Torunban található LCD modul gyárának elnöke volt.

“Európa az egyik legfontosabb piac cégünk számára. Az elmúlt pénzügyi évben 14%-kal növekedett európai értékesítésünk. Célom, hogy fenntartsam ez a kétszámjegyű növekedést az elkövetkezendő években is. A Sharp Európát a jövő piacának tekinti” - mondta Tajima.

A napenergia-rendszerek, a dokumentumkezelő megoldások és az LCD televíziók jól jövedelmező piaci szegmensére fókuszálva a japán technológiai vállalat az elmúlt három pénzügyi évben közel megduplázta e termékek forgalmát a kontinensen. A 2006-os pénzügyi évben az eladások 493 milliárd jenre (3,4 milliárd euró), míg a működési profit 8,1 milliárd jenre (52,5 millió euró) emelkedett, így a Sharp Japánon kívüli tevékenységének 26%-a származik európai üzleteiből.