Perből szövetség: SanDisk-Ritek

Kiss Ádám Zoltán, 2007. július 4. 20:34

A két vállalat jó ideje pereskedik, most azonban hirtelen váltással lezárták az eljárásokat, és egymás licenceit felhasználó szövetséget formáltak.

A flash memóriák területén elhíresült SanDisket nem kell bemutatni, míg a Ritek a legutóbb éppen azért hallatott magáról, mert ez volt az első cég, mely megszerezte a szükséges engedélyeket és tömeggyártásban kezdte előállítani mind a HD DVD, mind a Blu-ray újraírható lemezeket.

A most megszűnt pereskedést a SanDisk kezdte, kijelentve, hogy a Ritek megsértette egyes levédetett megoldásait. A lassan eldurvuló helyzet azonban most váratlan fordulattal oldódott meg, nemcsak peren kívüli megállapodás született a két rivális között a per lezárásáról, de szövetséget formáltak és az ellenségeskedés helyett megpróbálják mindkét fél részére hasznossá tenni a helyzetet. A két cég kölcsönösen licenceket ad át a másiknak, és éppen a pert kezdő SanDisk a Riteket tette meg első tajvani bérgyártójának, a vállalat a SanDisk licencei alapján állít elő flash memóriákat, US flash megoldásokat és adattároló rendszereket.

A megállapodás anyagi részleteit nem hozták nyilvánosságra, de a jelek szerint az egész piacot érintő új szövetség megszületéséről van szó.