Toshiba Dynabook SS RX1 noteszgép 64 GB-os SSD-vel

Milkovits Gábor, 2007. július 5. 09:42

Nem sokkal azután, hogy a Samsung bejelentette 64 GB-os szilárdtest-lemez meghajtójának (SSD) sorozatgyártását, máris megjelent az első ilyen háttértárral felszerelt noteszgép, a Toshiba SS RX1.

A laptop 1,2 GHz-es Intel Core 2 Duo processzorral és 2 GB gyorsítótárral rendelkezik, és a 64 GB-os Samsung flash SSD jóvoltából nem kevesebb, mint 11 órás használatot tesz lehetővé akkumulátorának egy feltöltésével. A szép lista után persze rögtön felmerül a kérdés, hogy mennyibe kerül mindez, erre azonban egyelőre nem kaphatunk pontos választ, a bejelentéssel egy időben ugyanis csak a merevlemezes meghajtóval felszerelt verziókat hozta ténylegesen forgalomba a Toshiba.

A 120 GB-s winchesterrel rendelkező változat körülbelül 330 ezer jenbe (nagyjából 490 ezer Ft) kerül Japánban, vagyis az SSD verzió minden valószínűség szerint ennél drágább lesz. Hogy pontosan mennyivel, azt csak becsülni lehet, mindenesetre a korábbi, 32 GB-os Samsung SSD választása átlagosan 500 dollárral (kb. 90 ezer Ft) növeli meg egy laptop árát.