Hordozható Canon fotóprinter

Milkovits Gábor, 2007. július 5. 21:49

A Canon egy olyan kisméretű fényképnyomtatót dobott piacra Amerikában, amely közvetlenül a fényképezőgépről vagy memóriakártyáról nyomtat és emellett kézben vagy nagyobb zsebben is elfér.

A Canon SELPHY CP 740 praktikusan kis mérete mellett az ára is vonzó, ugyanis pontosan a pszichológiai határnak számító 100 dollárba kerül. A készülék szabvány 10x15-ös fotókat nyomtat, teljes fotólabor-minőségben 58 másodpercenként egyet. A 2” színes LCD kijelző segít a megfelelő fotók kiválasztásában, sőt a nyomtató képes az úgynevezett vörösszem-effektus eltüntetésére is, aminek az eredménye még a nyomtatás előtt rögtön ellenőrizhető a kijelzőn. A printer egy sor memóriakártya-formátumot támogat, amelyek a következők: CompactFlash, Microdrive, Memory Stick, Memory Stick DUO, Memory Stick Pro, Memory Stick Pro DUO, SD, MMC, MMC mobile, MMC plus, mini SD, SDHC, mini SDHC és RS-MMC. Külön adapterrel a készülék ezek mellett elfogadja az xD-Picture, a Memory Stick Micro, az MMC Micro, a microSD és a micro SDHC kártyákat is.

A Canon által csak a digitális kor Polaroidjaként aposztrofált hordozható fotónyomtató pontos méreteit a gyártó ugyan nem közölte, azonban a képek alapján, amennyiben a kinyomtatott fotók valóban 10 x 15-ös méretűek, úgy az eszköz nagyjából 15 x 20 x 5 cm-es lehet. A Canon SELPHY CP 740 egyelőre csak Amerikában kerül piacra, a már említett 100 dollárért.