Kritikus fontosságú Windows-, Office-, Excel-javítások érkeznek

Kiss Ádám Zoltán, 2007. július 6. 13:22

A Microsoft összesen hat javítást biztosan megjelentet a napokban, ezek közül kritikus fontosságúak érintik a Windowst, az Office-t és az Excelt, de frissül a Vista is.

A Microsoft közreadott egy előzetes anyagot, mely felkészíti a rendszergazdákat a várható telepítési feladatokra. A vállalat a szokásos módon minden hónap második keddjére ütemezett frissítési periódusában legalább hat különálló csomagot tesz majd elérhetővé, ezek a Windowst, az Office-t és az Excelt, valamint a .NET alaprendszert is érintik majd.

A hat frissítés közül három biztosan kritikus minősítésű lesz, ez a cég legmagasabb biztonsági rizikó szintje. A Windows Vista egy enyhén veszélyes hiba javítását kapja majd egy információszivárgási probléma megoldására. Két fontosnak minősített frissítés az Office Publisher és a Windows XP Pro réseit foltozza majd be. A három kritikus besorolású javítás pedig a Windowst, az Office-t és az Excelt érinti majd. A frissítési ütemtervben, ahogy azt megszokhattuk, akár az utolsó pillanatban is történhet változás, de a szoftvercég közleménye szerint ezek azok a frissítések, melyek letölthetőségére mindenképpen számíthatunk.