Jelentősen bővült a Google forráskódkeresője

Kiss Ádám Zoltán, 2007. július 6. 19:02

A szakmabeliek igen fontos munkaeszköze, a Google forráskódkeresője jelentős frissítésen esett át, számos szempontból javították, bővítették a keresőmotort.

A webes munkákkal foglalkozók kincsestára a kódkereső, mely a felmerülő forráskódproblémákra kínál gyors megoldásokat, illetve új ötleteket adhat a további munkához. Az egyik legfontosabb újítás, hogy a kereső most már nem csak a CVS-eket és a teljes archívumokat (pl. .zip, .tar) nézi át, hanem önálló fájlokat és kóddarabokat is indexel, ezzel összehasonlíthatatlanul nagyobb részét fedi le az internetnek, mint eddig.

További frissítés, hogy a találatok osztályozását is frissítették, ez a keresőrendszer használhatóságát könnyíti meg nagyban, ami végső soron a nagyobb számú találatok kezeléséhez elengedhetetlen, így logikus kiegészítése a keresőzóna kiterjesztésének.

A harmadik frissítési elem, hogy a szolgáltatás már nem csak a .com domainről érhető el, hanem számos országszintű domainről is, nemzeti nyelven, köztük található a brazil, kínai, francia, német, olasz, japán, koreai, holland, lengyel, orosz és spanyol változat is. A magyar Google-ről is közvetlenül elérhető a kódkereső, de nem magyar nyelven.