eBay aukciókeresőt épített a Mozilla

Kiss Ádám Zoltán, 2007. július 7. 17:04

A Firefox készítője egy kifejezetten az eBay online aukcióira specializált keresőt adott ki, a dolog érdekessége, hogy három európai változat is készült, de az amerikai verziót még nem jelentették meg.

Az ilyen termékeknél szokás először az Egyesült Államokra vonatkozó változatot kiadni, különösen mivel ott a legnagyobb az eBay forgalma. Ebben az esetben külön magyarázat nélkül kivételt tettek, először a brit, német és francia változat jelent meg.

Az újdonság külön is letölthető, de a Firefox 2.0-val együtt egy fájlként is elérhető. A szoftver mind a Windows, mind a Mac OS X, mind a Linux rendszerekkel kompatibilis.

A hivatalosan Firefox Companion for eBay névre keresztelt kiegészítő beépül a Firefox böngészőbe, és egy oldalsó megjelenítősávban specializált keresési funkciókat, aukciófigyelőt kínál, de közvetlenül licitálhatunk is róla. A kiegészítő további személyre szabható funkciókat is biztosít, és nem csak a vásárlók, de az eladók számára is. További előny, hogy nem egy sebtiben összedobott alkalmazásról van szó, hanem egy olyan magas biztonsági szintű kiegészítőről, ami támogatja az eBay Account Guard nevű személyes fiókvédelmét az adatlopások és visszaélések megelőzése érdekében.

A két vállalt közti összefogás pénzügyi hátterét nem hozzák nyilvánosságra, de sejthető, hogy dollármilliókról van szó, hiszen az üzlet mindkét fél számára jelentős forgalmat generálhat.