Késik a Firefox 3.0 béta

Milkovits Gábor, 2007. július 10. 18:37

Mike Schoepfer, a Mozilla alelnöke blogjában közölte, hogy a következő generációs Firefox 3 böngésző nyilvános béta tesztváltozata az eredeti július 31-i dátum helyett valószínűleg csak szeptember 18-a után kerül kiadásra.

Schoepfer azt írta, hogy a következő, a fejlesztők által M7-nek nevezett verzió továbbra is alfa, azaz csupán szakembereknek szánt tesztváltozat lesz, mivel még mindig nem elég stabil a széleskörű használatra, emellett pedig változatlanul hiányoznak belőle fontos újítások. Ilyen például a rosszindulatú kódokat eltávolító eszköz, vagy az offline webszofter-támogatást lehetővé tevő alkalmazások. Emellett a szoftver jelenlegi állapotában a tervezettnél 18%-kal több memóriát igényel.
Az új menetrend szerint a Firefox 3.0 Alpha 7 érkezik július 31-én, míg a szeptember 18-i és október 16-i verziók egyelőre csak M8 és M9 megnevezéssel szerepelnek. Schoepfer arról nem nyilatkozott, hogy a nyilvános béta csúszása befolyásolja-e a végleges Firefox 3.0 idénre tervezett premierjét.