Augusztusban érkezik Európába az Xbox 360 Elite

Genda Csongor Zoltán, 2007. július 12. 08:05

A Microsoft az E3 konferencián bejelentette, hogy jövő hónaptól kezdődően az öreg kontinensen is kapható lesz az Xbox 360-as játékgép elit változata.

A redmondi konszern képviselőinek elmondása szerint augusztus 24-től jelenik meg a standard verziónál komolyabb felszereltséggel rendelkező modell az európai üzletek polcain is. A készülék már tavasz óta kapható az Egyesült Államokban, az Elite változattal pedig az igényesebb felhasználóréteget akarja megszólítni a Microsoft. A fekete házba zárt konzolt felszerelte a gyártó egy 120 GByte-os merevlemezzel valamint az1920x1080 felbontású jel továbbítására alkalmas HDMI interfész is helyet kapott abban. Az Xbox 360 Elite várható árára vonatkozó információval ugyan nem szolgáltak az illetékesek, szakértők viszont úgy vélik, hogy 400-450 euró közötti összegért kerül az forgalomba az európai kontinensen.
Azonban a magas ár ellenére sem tartalmaz az elit verzió kéklézeres optikai meghajtót, ezt külön kell megvásárolniuk az érdeklődőknek, mely hozzávetőlegesen 170 eurós pluszköltséget jelent.