A Sony új PSP-t dob piacra

Genda Csongor Zoltán, 2007. július 12. 18:48

A Sony az E3 konferencián bemutatta a PlayStation Portable egy új, átdolgozott verzióját, amely hamarosan megvásárolható lesz a kereskedelmi forgalomban is.

Az újratervezett hordozható konzol immár elegánsabb és méreteiben is kisebb elődjénél, ugyanis az új modell már csupán 18,6 mm vastag és 189 grammot nyom, tehát jó 4 mm-el keskenyebb és közel 100 grammal könnyebb a régebbi verziónál. A gyártó az akkumulátor teljesítményén is növelt, és videókimenettel (feltehetőleg S-Video vagy Composite) is felszerelte a készüléket, így az UMD-videókat, játékokat, képeket akár a televízió képernyőjére is kivetíthetik a felhasználók. A japán vállalat képviselőinek elmondása szerint a játékokat is gyorsabban tölti be az új hordozható konzol, mint elődje.


A fekete, fehér, illetve ezüstszínekben érkező PlayStation portable forgalmazását szeptemberben kezdi meg a vállalat, melyért 170 dollárt kell majd fizetniük a vásárlóknak, az egygigás memóriakártyát, egy ingyenjátékot és -filmet is tartalmazó PSP-csomag pedig 200 dollárba fog kerülni.