Új Nintendo Wii perifériák az E3 kiállításon

Milkovits Gábor, 2007. július 12. 21:30

A Nintendo a már eddig is speciális Wiimote és Nunchuck távirányítók mellé újabb Wii távvezérlő perifériákat mutatott be az E3 videojáték-kiállításon a Zapper, a Wii Wheel és a Wii Balance Board képében.

A Wii Zapper tulajdonképpen egy olyan gépfegyver-formájú keret, amelybe a Wiimote és a Nunchuck egyaránt praktikusan beilleszthető, ily módon könnyebbé és egyben életszerűbbé téve a lövöldözős játékokkal való boldogulást. A Wii Wheel egy kifejezetten a Mario Kart autós játék legújabb változatához fejlesztett, kormánykerék formájú és a Wiimote-ot is befogadó távvezérlő. Más gyártók már hónapok óta forgalmaznak hasonló eszközöket a Wii-hez, az új Nintendo termék azonban ezektől eltérően kiegészítő gombokat is tartalmaz.

A harmadik izgalmas periféria, a Wii Balance Board ugyanakkor ez előző kettőtől eltérően teljesen független a Wiimote-tól, ami funkciójából adódóan kézenfekvő. A lapos periféria ugyanis szintén egy új játékhoz, a Wii Fit-hez készült, és használatához rá kell állni. A Wii Fit egy aerobic és más hasonló testmozgásokat szimuláló játék, amely azonban a Wii-től már megszokott módon korántsem jelenti azt, hogy a játékosok pihenhetnek. A játék során a Balance Board által érzékelt mozgásokat jeleníti meg egy virtuális figura a képernyőn, és egyúttal arról is jelzéseket kap a játékos, hogy mit csinál rosszul, illetve hogyan kellene helyesen végeznie az adott mozgást. A Balance Board ezenkívül méri a felhasználó testsúlyát, illetve minden játékról összegző statisztikát készít, amihez visszanyúlva a játékos nyomon követheti fejlődését az összesen mintegy negyvenféle mozgásformában. A Wii Fit-et egyszerre többen is játszhatják.

A Nintendo egyelőre nem közölt megjelenési dátumot a távvezérlő-perifériákkal kapcsolatban, a kapcsolódó új játékok (Mario Kart, Wii Fit) azonban 2008 első felében kerülnek majd kiadásra.