A Pointsec PC 6.2 adatvédelem már Windows Vista-n is

Kovács Attila, 2007. július 19. 12:02

A Check Point Software bejelentette, hogy a fontos vállalati adatok teljes titkosítását biztosító, laptopok és asztali gépek számára ajánlott Pointsec PC 6.2 adatvédelmi megoldása immáron elérhető a Windows Vista operációs rendszerrel működő vállalati számítógépeken is.

A Pointsec PC 6.2-őt, upgrade-ként ajánlják a Vista platformra való váltást fontolgató vállalati ügyfeleknek. A termék adatbiztonságot nyújt a Windows 2000, a Windows XP, a Microsoft Server 2003, valamint az elterjedtebb Tablet platformok számára is. A Pointsec PC ugyancsak könnyedén együttműködik a Linux-alapú rendszerekkel is és működése, az adott platformtól függetlenül, transzparens a végfelhasználó számára.

"A merevlemez teljes titkosítása a biztonsági architektúra elengedhetetlen része. 2005 eleje óta 158 millió személyi adat került nem megfelelő kezekbe az adatvédelemmel kapcsolatos problémák miatt" - mondta Laura Yecies, a Check Point marketing elnök-helyettese. Hozzátette: "Csak a merevlemez teljes titkosítását biztosító megoldások védenek meg minden adatot és nem csak az operációs rendszert. A Pointsec PC-nek köszönhetően az érzékeny információk védettek, méghozzá ott, ahol a legsérülékenyebbek: a végpontnál."

A Check Point szerint az átfogó adatvédelem bármely vállalat végponttól-végpontig biztonsági tervének kritikus pontja. A merevlemez teljes védelme biztosítja, hogy az olyan a vevőkkel és ügyfelekkel kapcsolatos érzékeny adatok, vagy bármely más üzleti információ ne kerüljön illetéktelen kezekbe. Mindemellett segíti a szervezeteket abban, hogy megfeleljenek a releváns szabványoknak.