Az Accenture új szolgáltató központot nyitott Brno-ban

forrás Prim Online, 2007. július 20. 13:20

Az Accenture a brno-i központtal Csehországban immáron a második szolgáltató központot nyitotta meg. Ebből a központból a nyugat-európai ügyfelek részére nyújtanak alkalmazás-üzemeltetési és IT infrastruktúra outsourcing szolgáltatásokat.

A brno-i központ a világ több mint 20 városában lévő, több mint 40 szolgáltató központot magába foglaló Accenture hálózat része. Közép- és Kelet Európában, Brno-n kívül még 5 városban volt már ilyen egységünk: Pozsonyban, Bukarestben, Prágában, Rigában és Varsóban. Ezek az egységek szolgáltatások széles körét kínálja a rendszerintegrációtól kezdve számos tevékenység kihelyezésig: alkalmazás-üzemeltetés, IT infrastuktúra és üzleti folyamat-üzemeltetési szolgáltatások területein. Az Accenture ezzel egy éven belül a második hasonló létesítményt nyitotta meg Közép-Kelet-Európában, a másikat múlt évben, Bukarestben.

„Prága és Pozsony közelsége, illetve a régió magasan kvalifikált, több nyelven beszélő IT szakember erőforrása miatt esett Brno-ra a választás.” – magyarázza Jozef Kokoška, az Accenture Brno Szolgáltató Központjának ügyvezető igazgatója.

A brno-i központ technológiai szolgáltatásokat kínál majd: alkalmazás-üzemeltetési és fejlesztési megbízásokat, illetve rendszerintegrációs szolgáltatásokat. Az összes piacvezető vállalati rendszerhez (SAP, CRM, EAI) kínálunk megoldásokat, adatbázis technológiákat és a vállalat meglévő rendszereinek fejlesztését Java és Net platformokon. A központ szakembereitől elvárás, hogy több nyelven beszéljenek, elsősorban angolul és németül a cseh nyelv mellett.

A nyitás utáni hónapokban az Accenture közel 200 IT szakembert (és friss diplomást) vett fel és képzett ki, akik technológiai tudással, főiskolai vagy egyetemi végzettséggel rendelkeznek, folyékonyan beszélnek angolul vagy németül. (Hosszabb távú adatok alapján 400 munkavállalót tud alkalmazni a központ).

„Az elmúlt időszakban több nagyobb vállalat is, mint az Accenture nagy érdeklődést mutatott Brno iránt,” osztja meg velünk Tomáš Hruda az Investment and Business Development Agency CzechInvest ügyvezető igazgatója. „Az elmúlt öt évben, a CzechInvest több mint 10 projekten dolgozott, amelyek során IT cégek Brno-ban nyitottak új irodákat. Azok a cégek, amelyek Csehországban gondolkodnak, elsősorban a legképzettebb szakembereket keresik, és az Accenture új központjának megnyitása ezt a tendenciát csak megerősítette.”