Nintendo Wii-szoba egy kanadai edzőteremben

Milkovits Gábor, 2007. július 25. 18:29

Egy Vancouver-i edzőteremben a különféle gépek mellé egy olyan termet is berendeztek, ahol a Nintendo Wii és speciális távvezérlője segítségével végezhetnek gyakorlatokat azok, akiknek ehhez van kedvük.

Eddig is történtek már olyan kísérletek, hogy edzőtermekben a szobabiciklikre Playstation vagy Xbox konzolt kapcsoltak képernyővel és a megfelelő játékszoftverrel, a komplett „Wii workout station” elnevezésű virtuális edzőterem azonban ennél jóval komplexebb élményt ígér. A 130 négyzetméteres terembe látogatók ugyanis a valódi sporthoz szükséges testmozgásokat végezhetik a Wii távvezérlője segítségével, legyen szó akár teniszről, vagy éppen boxról. A valósághű élményt elősegítik a nagyméretű kivetítők, amelyeken a karakterek virtuális környezetben követik a játékosok mozgását.

Nathan Mellalieu, a Studeo 55 elnevezésű edzőterem tulajdonosa a sajtónak elmondta, hogy a Wii-termet igyekeznek beépíteni a látogatók normál edzésprogramjába, azaz bemelegítésként vagy levezetésként alkalmazzák. A döntő szempont az, hogy az emberek a konzol nyújtotta élmény segítségével minél inkább szórakozásnak tekintsék az egészséges testmozgást.