Windows Media Center a konyhába

Genda Csongor Zoltán, 2007. július 26. 20:14

Az MCEDev nevű cég bemutatott egy olyan Windows Media Center-alapú számítógépet, amelyet kifejezetten konyhai használatra terveztek.

Az LCD-tükrökre specializálódott cég fejlesztői szakítanak a hagyományokkal, és elkészítettek egy olyan médiaközpontú PC-t, amelyet nem a nappalikba vagy irodákba szánnak, hanem a speciális alkalmazások révén a konyhában tartózkodó háziasszonyok dolgát teszi az könnyebbé. A rendszerhez tartozó képernyőt könnyen be lehet építeni a szekrénybe, a komoly hardverelemeknek köszönhetően pedig nagyfelbontású videókat is nézhetnek a felhasználók főzés közben. Ami igazán alkalmassá teszi a terméket a konyhai használatra, az a rajta lévő recept-szoftver, amely a leírás mellett képekkel is illusztrálja az étel elkészítési folyamatát, ám más a házimunkával kapcsolatos információk is megtalálhatók még a számítógépen.

A PC-hez tartozó kamera érzékeli, ha nincs senki a közelben, ebben az esetben pedig leáll a médiafájlok lejátszása, és kikapcsol a monitor is, ennek felülete pedig inaktív állapotban tükörként használható.