Az Intel válasza az EU-vádakra

Genda Csongor Zoltán, 2007. július 28. 17:43

Az Európai Bizottság csütörtökön hivatalosan is kartellvizsgálatot kezdeményezett az Intel ellen, mivel azt feltételezik, hogy az visszaélt piaci helyzetével, a vállalat azonban visszautasította az ellenük felhozott vádakat.

Bruce Sewell, az Intel vezető jogásza pénteken reagált a vádakra, és kijelentette, hogy cégük mindenkor törvényesen járt el, ügyeltek arra, hogy tiszteletben tartsák a versenyügyi szabályokat, és ügyfélorientált üzleti politikát folytatnak. "A vádirat nem a felhasználók panaszain alapszik, hanem a konkurens cég feltételezésein"- nyilatkozta Sewell, aki nem tudta megállni, hogy ne tegyen egy ironikus megjegyzést az AMD gyenge pénzügyi eredményeire mondván, hogy a kiélezett piaci versenyben csakis azé a jutalom, aki fel is tud mutatni valamit.

Az AMD európai értékesítésért felelős vezetője Giuliano Meroni azonban e szavakkal üdvözölte az EU Intellel szembeni fellépését: "Elérkezett az igazság órája. Az EB végre komolyan veszi az ügyet, és véget akar vetni a vezető processzorgyártó piaci pozíciójával való visszaéléseinek".