Beelőz a Vodafone: EU-s roamingtarifák augusztus 1-jétől

Kovács Attila, 2007. július 31. 17:31

A Vodafone Magyarország, elsőként a hazai piacon, augusztus 1-jén 0 órától az Európai Unió irányelveinek megfelelően jelentősen csökkenti az EU-országokra érvényes roamingtarifáit. Ezzel a Vodafone Magyarország az EU által elvárt bevezetési időnél jóval hamarabb, versenytársaihoz képest 29 nappal előbb vezeti be az új roamingtarifákat.

A mobilszolgáltató mai sajtótájékoztatóján elhangzott: holnaptól az új EU-s szolgáltatás percdíja a Vodafone új és régi előfizetőinek: híváskezdeményezés bruttó 144 forint, hívásfogadás bruttó 70,80 forint. Külön regisztráció nem kell, minden aktív roamingfelhasználó augusztus 1-jétől automatikusan az új percdíjjal telefonálhat Európa 27 országában.

A mostani változások nem érintik a Vodafone legnépszerűbb roamingszolgáltatását, a már 200 ezer regisztrációval bíró Passport szolgáltatást, amelynél a kapcsolási díj megfizetése után az utazók az otthoni tarifáikon telefonálhatnak.

Beck György, a Vodafone vezérigazgatója a mai bejelentéssel kapcsolatban további információkat is közölt. Ezek szerint:


A vezérigazgató a Prím Online néhány Vodafone-nal kapcsolatos aktuális kérdésére is válaszolt. A balatoni HSDPA roadshow-k sikeresek, az emberek gyorsan megszerették a nagyobb sebesség adta új lehetőségeket. Még "önkéntes" HSDPA-eszköz kölcsönzőről is hallott a vezérigazgató. Felfutásban van a júniusban az üzleti ügyfelek részére indított "Vodafone Üzleti Vezetékes Szám Opció" elnevezésű akció. A Vodafone nyitott rá, hogy a németországihoz hasonlóan nálunk is a mobilszolgáltatók közösen kezdjenek mobiltévé-műsorszórást. Az Antenna Hungáriával kötött, a mobiltévézés technikai feltételeiről szóló megállapodás nyomán ez év őszére tervezik, hogy a szolgáltattás indításának üzleti modelljét kidolgozzák. Kijelentve, hogy egy esetleges Vodafone-Verizon megafúzióval kapcsolatban feltett kérdések megválaszolására a Vodafone központi felsővezetése illetékes, Beck nem gondolja, hogy egy ilyen eseménynek a Vodafone Magyarország működésére bármilyen közvetlen kihatása lenne.