iZap: hordozható vezeték nélküli töltő az iPhone-hoz

Kiss Ádám Zoltán, 2007. július 31. 19:29

A hihetetlenül sikeres iPhone számos multimédiás és internetes szolgáltatása alaposan próbára teszi a gyári akkuk kapacitását, ezen segít az iZap, mely még a konnektorok nélküli kies pusztaságban is megháromszorozhatja a készülék üzemidejét.

Az iPhone sikerének titka az Apple gerillapropagandája mellett a design és a multimédiás felhasználási területek. A videók letöltése a külön ehhez a modellhez kifejlesztett YouTube felhasználói felületen keresztül, vagy éppen az internetes szörfözés a méretes érintőképernyőn azonban meglehetősen megterhelő az akkuk számára. Igaz ez még akkor is, ha a bejelentés előtti utolsó pillanatban a vállalat alaposan megemelte az akkuk várható készenléti és üzemidejét. Az ilyen helyzetekben segíthet az iZap.

A kis eszköz lényege, hogy előre feltölthető, így működtetéséhez nem szükséges elektromos csatlakozó. A kis energiatartalék a gyártó szerint megháromszorozhatja az üzemidőt, és lényeges eleme, hogy kábelek helyett egy kis fogadódokk segítségével adja át töltését az iPhone-nak, így használata nem igényel semmilyen figyelmet, szakértelmet, ügyességet. Az iZap speciális lítiumakkuja négyszer hatékonyabb a hagyományos elemeknél és akár 1000 feltöltést kibír teljesítménycsökkenés nélkül. A kis szerkezet már elérhető, ára 79 dollár körül mozog.