Magirus-divíziót vett az Avnet

forrás Prim Online, 2007. augusztus 1. 14:07

Az Avnet Inc. június közepén bejelentette, hogy megvásárolja a Magirus csoport európai „vállalati infrastruktúra” divízióját.

A Magirus csoport 700 millió dolláros éves árbevételével és több mint 600 alkalmazottjával Európa egyik vezető nemzetközi informatikai vállalata. A cég portfoliójába tartoznak a csúcsminőségű szerverek, tárolórendszerek és hálózati termékek, valamint hálózati internet- és biztonságmenedzsment szoftverek, továbbá köztes szoftverek (middleware), csoportmunka-szoftverek (groupware), virtualizálás, adatbázisok, internet/intranet, elektronikus üzleti szoftverek.

A Magirus legnagyobb, 500 millió dollár éves árbevételű üzletágát az Avnet saját európai informatikai disztribúciós rendszerébe fogja integrálni az akvizíció során.

A két cég megállapodása szerint az Avnet az új divízióval IBM és Hewlett-Packard szervereket, tárolórendszereket, szoftvereket és szolgáltatásokat értékesít majd a viszonteladók számára - hét európai országban, valamint Dubaiban. Ezzel a tranzakcióval a Magirus kilép az IBM-HP vállalati piacáról, és a jövőben más szegmensek fejlesztésére koncentrál.

Az üzleti tranzakció a szükséges európai hatósági jóváhagyások után zárul le - előreláthatólag 2007 októberében. Az üzletág teljeskörű integrációjára az Avneten belül várhatóan 2008 júniusáig kerül sor.

Az akvizíció után az Avnethez közel 140 marketing- és értékesítési területen dolgozó szakember csatlakozik majd Ausztriában, Dániában, Németországban, Olaszországban, Svédországban, Svájcban, az Egyesült Királyságban és Dubaiban.

A cégvásárlás jelentős piaci eredménye, hogy az Avnet ezzel hozzájut a Magirus 1300 viszonteladóból álló értékes ügyfélköréhez. A felvásárlást követően az Avnet Európában a nagykereskedelem mellett a hozzáadott értéket és szolgáltatásokat is tartalmazó vállalati megoldások piacán a legnagyobb disztribútorrá válik.