Szimmetrikus DSL szolgáltatást indít a T-Com

forrás Prim Online, 2007. augusztus 1. 17:19

A T-Com augusztus 1-jétől Szimmetrikus DSL üzleti szolgáltatást kínál a kis- és középvállalatok számára. A szolgáltatás előnye, hogy azonos fel- és letöltési sebességet biztosít, továbbá átalánydíjért vehető igénybe felhasználási időtől és internetforgalomtól függetlenül.

A Szimmetrikus DSL szolgáltatás - az ADSL-lel vagy a TDSL-lel szemben - azonos fel- és letöltési sebességet biztosít. Ez olyan vállalkozások számára lehet fontos, amelyek tartalomszolgáltatással foglalkoznak, önálló szervert igénylő vállalatirányítási rendszert vagy saját mail szervert üzemeltetnek. A szolgáltatás ideális több telephellyel rendelkező cégek számára is, ahol a felhasználók az interneten keresztül a központi szerverekhez csatlakoznak. Szintén kiváló megoldást jelenthet azon vállalkozások számára, amelyek üzletvitelük során nagyobb mennyiségű adatállománnyal dolgoznak, tehát pl. grafikai stúdiók, ill. kiadványszerkesztéssel, építéssel és beruházással foglalkozó cégek, vagy turisztikai tevékenységet végző vállalkozások számára. A Szimmetrikus DSL üzleti csomagokat a T-Com az ADSL szolgáltatásnál már megszokott kiváló minőségi paraméterek mellett nyújtja.

A T-Com augusztus 1-jétől 1 Mbit/s és 2 Mbit/s sávszélességgel kínálja Szimmetrikus DSL üzleti csomagjait. A szolgáltató mindkét csomag esetén a letöltési sebességgel azonos feltöltési sebességet (1Mbit/s vagy 2 Mbit/s) garantál. Ez a sebesség hatékony feltöltést tesz lehetővé: míg egy átlagos ADSL csomaggal több mint 4 óra alatt tölthető fel egy 500 MB-os állomány, addig a Szimmetrikus DSL 2 Mbit/s csomaggal már fél óra alatt. A jelentős feltöltési igényt kiszolgáló internet-hozzáférés mellett a T-Com összesen 500 MB tárhellyel 5 db e-mail címet és 50 MB webtárhelyet is biztosít a csomag felhasználói számára. A csomagok átalánydíjért vehetők igénybe, ami nem függ a használati időtől és az internetforgalomtól, így tervezhető költséget jelent a vállalkozásoknak. A szolgáltatás tartalmazza az igénybevételhez szükséges végberendezést is, valamint a szimmetrikus DSL üzleti csomagokhoz opcionálisan Fix IP címet is biztosít a T-Com. A Szimmetrikus DSL 1 Mbit/s és a Szimmetrikus DSL 2 Mbit/s csomagok október 31-ig történő megrendelés esetén belépési díj fizetése nélkül, kedvezményes havidíjjal vehetők igénybe már 30 000 Ft-tól. Meglévő vezetékes vonal igénybevétele esetén a T-Com - a piacon egyedülálló módon - további kedvezményeket biztosít a szimmetrikus internet-hozzáférésre.

A T-Com Szimmetrikus DSL szolgáltatása Budapesten 18 kerületben és országszerte további 76 településen vehető igénybe. A Szimmetrikus DSL szolgáltatást a Magyar Telekom internetszolgáltató partnerein keresztül is biztosítja.

Augusztus 1-jétől indítja szimmetrikus DSL-szolgáltatását a VIVAnet Kft. is a T-Com területen.