350 ezer digitális fényképezőt hív vissza a Sony

Kiss Ádám Zoltán, 2007. augusztus 3. 12:12

A pár éve kiadott modell felépítéséről kiderült, hogy könnyebb sérüléseket okozhat a felhasználóknak.

Nem szokatlan dolog a tömeges visszahívás a digitális fényképezőgépek világában sem, ám ilyenkor jellemző módon elsőként akkuhibára számítunk, utána az elektronika és az érzékelő nem megfelelő kialakítására gyanakodhatunk. Szinte üdítő kivétel a Sony DSC-T5 esete, ahol a fényképezőgép házának fizikai kialakítása nem sikerült tökéletesre.

Többéves panaszáradat után a vállalat úgy döntött, hogy a 2005-ben piacradobott modellt ingyenes átalakításra visszarendeli szakszervizeibe. A készülék alját úgy alakították ki, hogy egyes fémrészek elmozdulhatnak helyükről és megvághatják a fényképezőgép tulajdonosának kezét. A Sony szerint „szabálytalan viselkedés lépett fel a ragasztó viselkedésében”, ami vélhetően lefordítható arra, hogy valamit nem megfelelően ragasztottak fel. Jó hír a rossz hírben, hogy nem az összes DSC-T5-ös érintett, csupán a 3500001 sorozatszám és a 3574100 sorozatszám közé eső modellek.

A vállalat szóvivője elmondta, hogy Japánban legalább 30-an panaszkodtak kisebb sérülésekről, az ilyesmi igen kellemetlen lehet például nyaralás közben. Az érintett DSC-T5-ösökből nagyjából 284 ezer darabot adtak el az USA-ban és 66 ezret Japánban.