Teljes HD plazmatévék a Pioneertól

Milkovits Gábor, 2007. augusztus 4. 20:04

A Pioneer bejelentette, hogy októberben teljes HD képfelbontású plazmatévéket hoz forgalomba, a jelenleginél jobb képminőséget biztosító technológiával.

A Pioneer új 50 és 60 inch-es plazmatévéi amellett, hogy támogatják a teljes HD képfelbontást, egy új technológiának köszönhetően mélyebb fekete árnyalatokat tudnak megjeleníteni, mint a jelenleg kapható modellek. A síkképernyős televíziók, akár plazma, akár LCD képernyőkkel vannak felszerelve, a technológia sajátosságaiból adódóan többnyire nem tudnak olyan valódi fekete színt megjeleníteni, mint a régebbi CRT képcsöves televíziók. A Pioneer azonban most azt állítja, hogy új plazmatévéinél sikerült áthidalnia ezt a problémát. A versenytársak közül a Matsushita (Panasonic) már forgalmaz 50 inches teljes HD (1920x1080 képpontos) plazmatévéket, 450 ezer jenes áron. A Pioneer készülékei ehhez képest 720 ezer, illetve 990 ezer jenbe fognak kerülni, a cég részéről azonban kijelentették, hogy nem kívánnak beszállni az árversenybe, inkább a minőség terén szeretnének jobbat kínálni a vásárlóknak.

A síkképernyős televíziók piacán az LCD képernyős készülékek egyre inkább háttérbe szorítják a plazmatévéket, amelyek gyártásához a Pioneer mellett csak az összes termékfajtát kínáló, igazán nagy gyártók ragaszkodnak még. A Pioneer 720 ezer plazmatévét tervez eladni jövő március végéig, míg a Matsushita előirányzata 5 millió darab.