EIZO-újdonság profiknak

Kiss Ádám Zoltán, 2007. augusztus 4. 18:33

A japán EIZO monitorgyártó ritkán jelentkezik újdonságokkal, hiszen a professzionális kategóriában lassabban cserélődnek a modellek, az új 19"-os monitor, a S1961SH ismét hosszabb fejlesztés eredménye.

A 1961SH nem a játékosoknak, videósoknak készült, hiszen kiemelkedőt nem a kioltási sebességben nyújt. Mondhatjuk nyugodtan lassúnak is, hiszen a fotósoknak, kiadványszerkesztőknek messze nem erre van szükségük. Igazi különlegesség a még az elődmodellnél is vékonyabb káva, hiszen ugyanakkora képméret mellett széltében több mint 10 millimétert ment össze a monitor. A fogyás a káva szélén történt, ami nagyban javítja a használhatóságot.

Továbbfejlesztették a panel tulajdonságait is. A rendkívül erős, 1500:1-es kontrasztarányt 178 fokos betekintési szöggel tudja. Ez nagyon jó karakterisztikát ad a panelnek, hiszen meglehetősen erős szögben is keveset csökken a fényerő, a színek is ugyanúgy mutatnak. 16,7 millió szín megjelenítésére képes, ezzel az Adobe színtér mintegy 107%-át lefedi, ez pedig a teljes színhűség miatt fontos. A 1961SH portréállásba fordítható, ami ismét csak a DTP-s felhasználást erősíti. Természetesen van digitális bemenet is, USB csatlakozó, valamint beépített hangszórók is helyet kaptak a készülékben. Az EIZO monitorokhoz egyedülálló módon 5 év garancia jár, fekete és ezüstszürke színben is elérhetők.