Hatékony munkavégzés a Novell új munkacsoport-megoldásaival

forrás Prim Online, 2007. augusztus 6. 10:49

A Novell bejelentette két új munkacsoport-megoldását, amellyel tovább bővítette a hatékony csoportmunkát biztosító megoldásainak körét. A két új termék, a Novell Teaming és a Novell Teaming + Conferencing jelentősen növelik a felhasználók termelékenységét, és a mindennapos üzleti tevékenységek - az információk létrehozása, megosztása, megvitatása és kezelése - leegyszerűsítése mellett csökkentik az ügyfelek költségeit.

A Novell Teaming megoldással az alkalmazottak közös online munkakörnyezeteket hozhatnak létre, és meghívhatják a munkacsoport vagy a szervezet más tagjait is a létrehozott felületre. A csoporttagok ezeken a virtuális munkafelületeken oszthatnak meg és érhetnek el dokumentumokat, naptári bejegyzéseket, férhetnek hozzá vitafórumokhoz és egyéb eszközökhöz függetlenül attól, hogy földrajzilag éppen hol tartózkodnak. A Novell Teaming csomag hatékony munkafolyamat és dokumentumkezelő funkcióival a csoport tagjai nyomon követhetik a dokumentum állapotát egy munkafolyamat során. A Novell Teaming + Conferencing csomag pedig tartalmazza a Novell Teaming szolgáltatás minden funkcióját, és továbbfejleszti azt a valós idejű együttműködés lehetőségeivel, így csökkenti a szükséges utazások számát. A csoport tagjai élő hangkapcsolaton, vagy webkonferenciákon működhetnek együtt, illetve kihasználhatják az azonnali üzenetküldési szolgáltatások előnyeit.

Nyílt forráskódú együttműködés

A Novell OEM licenc-kezelési megállapodást kötött a SiteScape vállalattal annak érdekében, hogy új megoldásokkal tudja kiegészíteni munkacsoport-portfolióját. A SiteScape technológiájának egy részét felhasználták az ICEcorps nyílt forráskódú projektben. Az ICEcorps az első nyílt forráskódú együttműködést segítő csomag, amely egyesíti a csoportoknak kialakított munkafelületek és a valós idejű konferenciák előnyeit. A Novell a jövőben is aktívan részt vesz az ICEcorps projektben.

A meglévő rendszerek kihasználása

A Novell Teaming és a Novell Teaming + Conferencing segítségével egyaránt hasznosíthatja a már meglévő informatikai erőforrásait. A Novell Teaming például böngészőfelületet használ, ezért egyaránt támogatja a Linux, Windows vagy Macintosh felhasználókat. A Novell Teaming + Conferencing SUSE Linux Enterprise Desktop, Microsoft Windows XP vagy Windows Vista operációs rendszereken fut, ellentétben más piacon lévő megoldások szolgáltatásaival, amelyek kizárólag Windows környezetbe integrálhatóak.

A Novell Teaming és a Novell Teaming + Conferencing előreláthatólag 2007 harmadik negyedévétől lesz elérhető. A Novell Teaming, illetve a Novell Teaming + Conferencing terméket még a megjelenés előtt megvásárló felhasználók ingyenes online rendszergazdaképzést, végfelhasználónak szóló ingyenes BrainStorm Quick-Start referenciaanyagokat, és ingyenes - a termékhez kapcsolódó - ügyféltámogatást (licenc és karbantartás esetén 60 nap, csak licenc vásárlása esetén 30 nap) kapnak a termékhez.