Objektív minden helyzetre

Széles Csongor, 2007. augusztus 11. 18:36

A Canon legújabb, hatalmas blendét kínáló objektíve igazi bajnok, hiszen a legkedvezőtlenebb fényviszonyok között is bátran használható. Az új standard objektív várhatóan az esküvői és portréfotósok körében válik népszerűvé.

A Canon EF 50mm objektív rekord, 1,2-es blendét kínál, ugyanakkor a csaknem teljesen zajtalan USM fókuszmotornak köszönhetően a fotós nem zavarja meg a legbensőségesebb pillanatokat. A hatalmas blendének köszönhetően leheletfinom részletességgel állíthatjuk be a mélységélességet, ugyanakkor a gyengén megvilágított termekben is magabiztosan fotózhatunk vaku használata nélkül. A legújabb Canon AF technológiának köszönhetően az objektív rendkívül precíz, azonban bármikor lehetőség van az autófókusz manuális finomhangolására is. A kör alakú blende pedig gyönyörűen mossa el a hátteret.

Tulajdonságlista:


A Canon jelenleg megvásárolható legnagyobb blendéjű objektíve az EF 50mm 1,2 L USM. Ennek köszönhetően a beltéri fényképezés esetén is tökéletesen megállja a helyét, több fotós is kedvencévé válhat, hiszen így nem kell megbontaniuk a látvány egységét a villanófénnyel. Portréfotózáskor F/1,2-es blendével lélegzetállító képeket készíthetünk: a modell szemére állítva az élességet megdöbbentő hatású fotók készíthetők. A gyors és precíz gyűrű típusú USM autófókusznak köszönhetően nem maradunk le a legfontosabb pillanatokról, az AF ráadásul manuálisan is finomhangolható.

Az aszférikus lencsetagoknak köszönhetően kontrasztos és éles rajzolatot kapunk minden blende beállításon. A Super Spectra lencsebevonatok a tükröződések és az objektíven belüli szellemképképződést minimalizálják, ugyanakkor csökkentik a fény beverésének mértékét is, ráadásul különleges fényáteresztő tulajdonságainak köszönhetően kristálytiszta, torzításmentes, természetes színegyensúlyú képet rajzol.

Az E-TTL II algoritmusnak köszönhetően az EF 50mm 1,2 L USM objektív a bemért tárgytávolságot az E-TT II rendszerű vakuk felé továbbítja - ezt használja minden aktuális Canon EOS fényképezőgép - és tökéletesen illeszkedik az EOS-EX Speedlite-USM objektív trióba.

Egyetlen hátránya talán az L objektívekre szintén jellemző 1669,99 eurós árcédula. Ez egy igazi professzionális objektív igazi profiknak.