Tartalombiztonsági funkciókkal bővül a netfence

forrás Prim Online, 2007. augusztus 12. 09:28

Az innsbrucki székhelyű phion AG kibővítette netfence megoldásának tartalombiztonsági funkcióját. A jövőben olyan tartalmak is megbízhatóan ellenőrizhetők lesznek, amelyeknek felülvizsgálata eddig nehézségeket okozott, mint például az SSL-kódos adatforgalom, az XML-webszolgáltatások vagy az RSS feedek. Ez az ellenőrzés a Microdasys technológiáinak a netfence-be való integrálásával válik lehetővé. A hosszú távú együttműködés érdekében a phion és a Microdasys technológiai partnerszerződést írt alá.

„A cégeknél sokan és sokszor alkalmazzák az RSS feedeket anélkül, hogy tudatában lennének annak, hogy ezeken a csatornákon keresztül veszélyes tartalmak juthatnak a vállalat rendszerébe. Ezáltal akár a vállalat saját alkalmazottai is biztonsági kockázatot jelenthetnek”, világított rá Klaus Gheri, a cég stratégiai termékirányításáért felelős társalapító igazgatója. „A Microdasysszel kötött partnerkapcsolat segítségével ezt a problémát a gyökereinél kapjuk el: a phion netfence készülékek kibővített tartalmi biztonsága felel az egész adatforgalom biztonságáért – még akkor is, ha kódolt tartalomról van szó.”

A netfence Gateway teljes értékú SSL proxiként működik, ezáltal képes a kimenő HTTPS adatforgalmat átvizsgálni. A 2007 őszétől elérhető szolgáltatás lehetővé teszi a vállalatok számára az SSL-kódos adatforgalom valamint az XML-webszolgáltatások vagy az RSS feedek ellenőrzését és menedzselését. 

„A vállalatok elveszítik a hálózatuk feletti ellenőrzést, hiszen az SSL-kódok és az XML-en alapuló webszolgáltatások a tartalmak ellenőrzését a tűzfalak és a tartalombiztonsági átjárók miatt lehetetlenné teszik”, ismertette Maria San Antonio, a Microdasys OEM and Alliances igazgatója. „ A phion netfence és a Microdasys biztonsági technológiái most visszaadják az adminisztrátoroknak az adatforgalom ellenőrzésének lehetőségét, és az egész vállalatra kiterjedő biztonsági irányelveket alkalmaznak.”

A kibővített tartalombiztonság a netfence M készülékek, contegrity és a netfence Gateway hozzáadható szolgáltatása lesz.