Konzolporti menedzsment akár otthonról is

forrás Prim Online, 2007. augusztus 12. 10:06

Az Avocent Corporation bemutatta a legújabb Linux-alapú soros konzolszerverét, amely lehetőséget ad a konzolporttal ellátott eszközök távoli menedzsmentjére.

A CS termékcsaládot kifejezetten kis- és közepes méretű adatközpontok számára fejlesztették ki, annak érdekében, hogy a távoli konzolporti menedzsment immáron mindenki számára elérhetővé váljon. A Cyclades CS konzolszerverek a már jól ismert Cyclades ACS Console Server platformjára épültek, melyek lehetőséget adnak egy összefüggő és költséghatékony konzolporti menedzsment kialakítására.


Bármely soros porttal rendelkező eszköz menedzselhető távolról, egyetlen webes interfészből, legyen szó Unix, Linux, Solaris szerverekről, routerekről, PBX-ekről vagy telekommunikációs eszközökről.

Alkalmazási példa:

 



A konzolportok távoli menedzselését a CS webes felületén, illetve dial-up portján keresztül végezhetjük el, abban az esetben, ha az IP alapú kommunikáció nem lenne elérhető. A CS szerverek 8, illetve 16 portos kivitelben állnak a felhasználók rendelkezésére.

Kiemelkedő tulajdonságok: