Már kapható Amerikában a Motorola Razr2

Milkovits Gábor, 2007. augusztus 12. 20:31

A Motorola a tengerentúlon piacra dobta Razr2 mobiltelefonját, amelytől az eredeti Razr telefonéhoz mérhető sikert vár a nehéz helyzetben lévő cég.

A készülék háromféle verzióban kerül forgalomba: a Motorola Razr V9 3G HSDPA, a V9m 3G EVDO CDMA, a V8 viszont csak GSM hálózati kapcsolattal rendelkezik. A termék számos újítást tartalmaz elődjéhez képest: egyrészt 2 mm-rel vékonyabb, másrészt tízszer gyorsabb, 500 MHz-es ARM11 processzorral, 2 megapixeles kamerával, 2,2 inch-es QVGA kijelzővel, akár 2 GB belső memóriával, Linux/Java platform kezelőfelülettel, Micro USB támogatással, és Windows Media lejátszási képességgel is el van látva.

Az alapváltozat (V8) induló ára a Sprint-nél kétéves szerződéssel 250 dollár, míg az AT&T-nél és a Verizon-nál 300 dollár. A kártyafüggetlen készülékek ára verziótól függően 470 és 800 dollár között mozog. A Motorola nagyon sokat vár az új Razr2 telefonoktól és a siker alaposan rá is fér a vállalatra, amely az idei második negyedévben 158 millió dolláros veszteséget volt kénytelen elkönyvelni, és a világpiacon a harmadik helyre esett vissza a Nokia és a Samsung mögött.