Új nagyformátumú Epson nyomtatók

forrás Prim Online, 2007. augusztus 13. 14:43

Az Epson három új, négy színkomponensű, nagyformátumú, UltraChrome tintatechnológiát alkalmazó nyomtatót jelentett be: a 17 hüvelykes (A2) Stylus Pro 4450-et, a 24 hüvelykes (A1) Stylus Pro 7450-et és a 44 hüvelykes (A0+/B0) Stylus Pro 9450-et. Ezek a megbízható, nagy teljesítményű nyomtatók kiváló és állandó minőségű nyomatokat állítanak elő.

Gyorsabb nyomtatással és vágással segítik a nagy termelékenységet igénylő munkafolyamatokat, így ideálisak a Point of Sale (POS), a számítógépes tervezési (Computer Aided Design, CAD), valamint a térinformatikai (Geographic Information System, GIS) alkalmazásokra, ezenkívül kiválóan megfelelnek nagyvállalati környezetben is.

A POS-reklámtáblák, poszterek, kiállítási- és egyéb grafikák nyomtatását a nagyformátumú újdonságok gyors nyomtatással, élénk színekkel, pontos leképezéssel és egyszerű kezelhetőséggel segítik. Az Epson Micro Piezo nyomtatófejnek köszönhetően a nyomatok egységes minőséget hoznak az egész termékcsaládban, így a készülékek ideálisak távolról irányított nyomtatáshoz is. A CAD- és GIS-alkalmazásoknál a nyomtatók nagy sebessége, megbízhatósága, állandó színei és széles színtartománya jelenti a legfőbb vonzerőt, míg a pontos vonalak és éles karakterek a tervezők, építészek és mérnökök számára teszik őket ideális választássá. Az intuitív vezérlőpanel és a felhasználóbarát kezelőfelület lehetővé teszi a nyomtatók könnyű használatát – vagyis a tervező szakemberek a munkájukra koncentrálhatnak.

A nyomtatók felügyelet nélkül is gond nélkül megbirkóznak nagy volumenű nyomtatási feladatokkal a nagykapacitású, négyszínű UltraChrome tintapatronoknak köszönhetően. Az Epson Intellidge kazettarendszer figyeli és jelzi a tinták szintjét, így a felhasználók pontosan tudják, mennyi tinta maradt, mielőtt újabb nyomtatási feladatot indítanának. A Stylus Pro 9450 és Stylus Pro 7450 két, a Stylus Pro 4450 pedig egy nagykapacitású CMYK tintapatron-készlettel üzemel.

Az Epson UltraChrome tintája élenjáró színminőséget eredményez, élénk, mégis állandó színekkel és finom átmenetekkel. Az Epson Micro Piezo™ technológiája rendkívül pontosan vezérli a nyomathordozóra kerülő tinta mennyiségét – az eredmény pedig az aprólékosságig részletes képek. Minden színhez kétszer annyi fúvóka tartozik, mint korábban, így megnövekedett a nyomtatási sebesség és a nyomtatási kapacitás. Az Epson Variable-sized Droplet (változtatható  cseppméret) technológiája a kép tartalmától függően automatikusan állítja be a tintacsepp méretét, ami növeli a nyomtató termelékenységét.

A nyomtatókhoz az Epson matt nyomathordozóinak széles választéka használható, így például tekercsek és vágott papírok egyaránt, de a nyomtatott kép minősége normál papír használata esetén sem romlik, mivel a tinta azon sem üt át.

Marco van Niekerk, az Epson Europe nagyformátumú nyomtatókért felelős vezető termékmenedzsere így nyilatkozott: „Az Epson nagyformátumú nyomtatóinak új családja úgy készült, hogy a professzionális nyomtatást rugalmassággal, stabil és jó minőséggel, valamint kiváló termelékenységgel szolgálja ki. Az Epson élenjáró Micro Piezo technológiájával és a méltán híres UltraChrome tintákkal ezek a készülékek biztosítják mindazt, amire egy POS-, CAD- vagy GIS-szakembernek az élénk, színes nyomatok gyors és egyszerű előállításához szüksége lehet.”

Az Epson Stylus Pro 4450, 7450 és 9450 legfontosabb jellemzőinek összefoglalása:

ˇ    Professzionális nyomathordozó-kezelés: tekercsek és ívek
ˇ    UltraChrome CMYK tinta, különálló, nagykapacitású tintakazetták az üzemeltetési  költségek csökkentéséhez
ˇ    Beépített, automatikus papírvágó rendszer
ˇ    Speciális fotófekete tinta nyomdai film nyomtatásához
ˇ    Epson MicroPiezo nyomtatófej-technológia

A Stylus Pro 9450 további jellemzői
ˇ    Nyomtatás tekercsekre és ívekre 44 hüvelyk szélességig
ˇ    Gyors nyomtatás, max. 34,3 m˛/óra (max. 1440x720dpi felbontás mellett)
ˇ    8 patronfoglalat a 4 színhez
ˇ    Túlnyomásos tintapatron-technológia
ˇ    A Stylus Pro 9450 ajánlott nettó végfelhasználói ára 1,490,000 Ft

A Stylus Pro 7450 további jellemzői
ˇ    Nyomtatás tekercsekre és ívekre 24 hüvelyk szélességig
ˇ    Gyors nyomtatás, max. 23,3 m˛/óra (max. 1440x720dpi felbontás mellett)
ˇ    8 patronfoglalat a 4 színhez
ˇ    Túlnyomásos tintapatron-technológia
ˇ    A Stylus Pro 7450 ajánlott nettó végfelhasználói ára 790,000 Ft

A Stylus Pro 4450 további jellemzői
ˇ    Nyomtatás tekercsekre és ívekre 17 hüvelyk szélességig
ˇ    Normál kazettás adagolás A4/Letter mérettől 17 hüvelyk szélességig (A2)
ˇ    Gyors nyomtatás, max. 24,3 m˛/óra (max. 1440x720dpi felbontás mellett)
ˇ    Nagykapacitású CMYK-színű tintakazetták
ˇ    A Stylus Pro 4450 ajánlott nettó végfelhasználói ára 490,000 Ft

Mindhárom nyomtató 2007 szeptemberétől kapható.