Új magyar nyelvű erdélyi hírportál indult

MTI Sajtóadatbank, 2007. augusztus 15. 10:05

Új magyar nyelvű erdélyi hírportál indult, amelynek tulajdonosa a magyarországi Inform Média Kft. - tájékoztatta az MTI-t Rais W. István, az Erdély Online és a Bihari Napló című napilap főszerkesztője.

A www.erdon.ro címen elérhető portál alappillérét az Inform Média tulajdonában lévő Bihari Napló és Szatmári Friss Újság című romániai magyar napilapok újságírói képezik. Hosszú távon azonban külmunkatársi tudósítói hálózatot akarnak kiépíteni, s ennek érdekében az Erdély többi régióiban működő megyei napilapokkal próbálnak kölcsönös együttműködést kialakítani. Céljuk ugyanis az, hogy egész Erdélyt lefedjék, s a mindenkit érintő nemzetközi, országos, politikai hírek mellett a szűkebb, erdélyi magyar régiókon belüli közösségeket érintő információkról is beszámoljanak.

A portálnak szórakoztató része is van, ugyanis a gazdag videó- és fotóanyag biztosítása mellett Humor, Életmód, Bulvár és Erotika rovatot is működtetnek. A szerkesztők nagy hangsúlyt fektetnek a szolgáltatásokra, így apróhirdetések, ingatlanok és autók hirdetései, állásajánlatok, mozi- és tévéműsorok is találhatók a portálon, de egész Erdélyt felölelő időjárás-jelentés is olvasható.

Rais W. István elmondta: azt tűzték ki célul, hogy két év alatt a legnézettebb erdélyi magyar hírportállá válnak. Jelenleg az 1999-ben indult Transindex a legolvasottabb erdélyi magyar portál naponta körülbelül tízezer egyedi felhasználóval.