Mindenki nyer a Symantec amatőr fotópályázatán

forrás Prim Online, 2007. augusztus 16. 12:19

A Symantec második alkalommal hirdeti meg nemzetközi amatőr fotópályázatát, melyre augusztus 16. és október 16. között várják a pályamunkákat. Az idei évben az érzelmek képi kifejezése kapja a főszerepet.

A használat során számítógépünk hol örömet okoz nekünk, mert megkönnyíti munkánkat, a másokkal folytatott kommunikációt, tárolja legkedvesebb emlékeinkről készült felvételeinket, kedvenc filmjeinket, zenéinket, néha azonban dühöt vagy szomorúságot vált ki belőlünk, mert meghibásodik, elvesznek dokumentumaink vagy a világhálón keresztül külső támadások érnek minket. Az online kommunikáció során a felhasználók pillanatnyi érzelmeiket gyakran hangulatjelek (emoticon) segítségével fejezik ki, melyek már az üzenetküldő szolgáltatásokban is megtalálhatók. A Symantec ilyen, az életből elragadott, és fényképezőgéppel megörökített hangulatjeleket, mosolyt, szemráncolást, dühös, vidám vagy meglepő arcvonásokat tükröző képeket vár a beküldőktől, amelyekkel éppen a számítógépük által kiváltott érzelmeiket fejezik ki.



A versenyben résztvevők regisztráció után a Symantec erre a célra készített honlapjára (www.nortonemoticonphotocontest.com) tölthetik fel a fotókat .jpeg vagy .jpg formátumban maximálisan 500 KB méretben. Azért, hogy valóban amatőr fotósok versengjenek egymással, a piros szem effektus eltávolításán kívül semmilyen digitális vagy egyéb változtatás nem alkalmazható a fényképeken. Egy felhasználó legfeljebb öt pályamunkát nevezhetnek, de egy hangulatjelhez tartozhat akár több kép is. Az értékelésnél egyenlő arányban veszik figyelembe az eredetiséget, a kreatív kifejezésmódot és a témahűséget.

Tavaly világ több mint 20 országából mintegy egy millióan látogattak el a verseny internetes oldalára, és közel 17 000 fotó érkezett a nyár pillanatairól a Symantec által kezdeményezett nemzetközi fotópályázatra a világ minden részéről, így az USA-ból, Japánból, Mexikóból, Argentínából, Franciaországból, de még a Dél-Afrikai Köztársaságból is. Az amatőr fotósoknak meghirdetett versenyen a Természet és Tájak kategóriában egy magyar fotós, Daróczi Csaba téli napfényben fürdő magányos fát ábrázoló fotója nyerte el a fődíjat. Magyarország nem csupán az előkelő díjakkal ért el szép eredményeket: Franciaország és az USA után Magyarországról érkezett a legtöbb fotó a pályázatra, összesen 2070, amely alig marad el az Egyesült Államokból beérkező fotók számától.

Nyeremények


A verseny fődíja 10.000 USD.
További öt első helyezettet hirdetnek ki a verseny végén, ők 1000 USD jutalomban részesülnek.
A verseny minden résztvevője nyer, hiszen aki beküldi pályaművét, 15 százalékos engedményt kap a Norton 360 vagy a Norton Save and Restore termék árából, e mellett kiválaszthat 3 darab, személyre szóló képeslapot a Kodak EasyShare képgalériájából.