A Microsoft bemutatta az Exchange Server 2007 Service Pack 1-et

forrás Prim Online, 2007. augusztus 16. 16:16

A Microsoft bejelentette az Exchange Server 2007 Service Pack 1 (SP1) szoftvercsomagot, és technológia előzetes program keretében hozzáférést biztosít a szoftverhez is. Az Exchange Server 2007 SP1 bővítésként tartalmaz egy támogatócsomagot a Windows Server 2008-hoz, támogatja a Microsoft Office Communications Server 2007-tel való fokozott együttműködést, továbbá továbbfejlesztett mobileszköz-kezeléssel és fejlett biztonságtechnológiával is rendelkezik.

Az Exchange Server 2007 SP1 olyan funkciókat is tartalmaz, amelyek javítják a felhasználói élményt az Outlook Web Access-ben, több lehetőséget biztosítanak az Exchange Server 2007 Management Console-ban, és továbbfejlesztett helyreállítási képességeket tesznek lehetővé a Standby Continuous Replication (Folyamatos készenléti replikáció) megoldás révén. A technológiai előzetes keretében a Microsoft Developer Network (MSDN) és a TechNet mintegy egymillió előfizetője töltheti le a béta szolgáltatáscsomagot. Ma már több mint 150 000 felhasználó teszteli a szolgáltatáscsomagot olyan szervezeteknél, mint például az Egyesült Államok hadserege.

A Microsoft Exchange Server-ért felelős vezérigazgatója, Terry Myerson, annak tulajdonítja a vásárlók lelkes fogadtatását, hogy az Exchange Server 2007 átfogóan támogatja a társaságok kommunikációs és együttműködési igényeit. Mint elmondta, a Microsoft adatai szerint az Exchange Server elterjedtsége folyamatosan növekszik, az elmúlt év során ugyanis 1000 vállalat és több mint 3 millió ember tért át Lotus Notes-ról Microsoft Exchange Server-re és Microsoft Office SharePoint Server-re. Az új szolgáltatáscsomaggal a Microsoft olyan területekre összpontosít, amelyek fontosak a vásárlók számára, beleértve a Microsoft következő generációs platformjait és a továbbfejlesztett mobileszköz-kezelést is. Az SP1 hozzáadott értéket jelent vásárlók számára, és tovább szilárdítja az Exchange Server-nek az egyesített kommunikációs platform alapjaként betöltött szerepét.

Az Exchange Server 2007 SP1 ma bemutatott legfontosabb új jellemzői közé tartoznak többek között az alábbiak:


ˇ    A Windows Server 2008 és a Windows Vista támogatása.
Az Exchange Server 2007 SP1 a Microsoft következő generációs szerver platformjain fut, beleértve a Windows Server 2003 SP2-t és a Windows Server 2008-at. A frissítés ugyancsak lehetővé teszi az Exchange Server 2007 kezelőeszközei számára, hogy fussanak a Windows Vistán és a Windows Server 2008-on. A további előnyökhöz tartozik, hogy a Windows Server 2008 fürtözése megkönnyíti a társaságok számára a földrajzilag szétszórtan elhelyezkedő Exchange Server fürtök alkalmazását.

ˇ    Fokozott integráció az Office Communications Server 2007-el. Az Exchange Server 2007 Unified Messaging szolgáltatása az e-mailek mellett faxokat és hangposta-üzeneteket is továbbít az Outlookba. Az Exchange Server 2007 SP1-el az emberek egy kattintással érhetik el a hangposta-üzeneteket a Microsoft Office Communicator 2007-ből. Hasonlóképpen, bizonyos Office Communications Server 2007- és Office Communicator 2007-minősített eszközök az Exchange Server 2007-tel együttműködve további funkciókat is biztosítanak; ilyen például az új üzenet kijelzése funkció, amely jelzi, amikor egy felhasználó új hangposta-üzenetet kap.

ˇ    További Exchange ActiveSync szabályok.
Az SP1 új, a szinkronizálásra, a hitelesítésre, valamint a titkosításra vonatkozó Exchange ActiveSync szabályai az Exchange Server 2007 fejlett biztonsági és kezelési jellemzőire építenek. A fokozottabb adatvédelmi igényekkel rendelkező vállalkozások számára az Exchange Server 2007 SP1 eszköz-, hálózat- és alkalmazás-ellenőrzési jellemzőket kínál. Ezek az új jellemzők lehetővé teszik a hálózati adminisztrátorok számára, hogy kezeljék és biztosítsák az Exchange ActiveSync által vezérelt mobil eszközöket.

ˇ    Standby Continuous Replication (Folyamatos készenléti replikáció).
Ez az új, magas-rendelkezésre állású képesség segíti a szervezeteket abban, hogy gyorsan helyreállítsák a például természeti katasztrófa vagy tartós áramkimaradás miatt egy teljes adatközpontot érintő hibákat. Az Exchange Server beépített log file shipping technológiájának felhasználásával a postafiók adatok folyamatosan egy készenléti szerverre másolódnak. A készenléti szervert gyorsan lehet aktiválni, ha az elsődleges szerver vagy az adatközpont kapcsolat nélküli (offline) üzemmódba kerül.

ˇ    Fokozott biztonság.
A Microsoft ugyancsak bemutatta az Exchange Server 2007 SP1-gyel integrálódó Forefront Security for Exchange Server 2007 SP1-et, amely a még nagyobb védelem és ellenőrzés érdekében egy további biztonsági réteget hoz létre. A Forefront Security for Exchange Server vezető biztonsági cégektől származó többszörös scan-motorokat tartalmaz, amelyek egy egységes megoldásba integrálva segítik a vírusok, férgek és spam-ek elleni védelmet. A Forefront Security for Exchange Server új szervizcsomagjában a tartalomszűréssel és kezeléssel kapcsolatos új fejlesztések, valamint a Windows Server 2008 támogatására szolgáló új jellemzők találhatóak.

Az Exchange Server 2007 SP1 jellemzőinek teljes körű leírása az Exchange Server 2007 SP1 adatlapon, a http://www.microsoft.com/presspass/newsroom/servers/default.mspx weboldalon lesz elérhető. Mind az Exchange Server 2007 SP1, mind pedig a Forefront Security for Exchange Server 2007 SP1 várhatóan 2007 negyedik negyedévében lesznek széles körben elérhetőek.