Symantec adatvédelmi szoftver új változata: Veritas NetBackup 6.5

Kovács Attila, 2007. augusztus 21. 13:25

Elérhető a Symantec vállalati adatvédelmi megoldásának legújabb kiadása, a Veritas NetBackup 6.5. Az új verzió egyesíti a következő generációs adatvédelmi lehetőségeket: szalagos mentés, virtuális szalagkönyvtárak (VTL), lemezes mentés, a többszörösen meglevő adatok kiszűrése, folyamatos adatvédelem (CDP), pillanatfelvételek és többszörözés.

A Veritas NetBackup 6.5 segítségével a Symantec a Storage United kezdeményezés keretein belül olyan technológiai megoldást kínál a nagyvállalatok számára, melynek alkalmazásával eredményesen szembenézhetnek a legjelentősebb tárolási kihívásokkal egy egységes, szoftver-központú eszközzel. A kezdeményezés következő pillére a Veritas CommandCentral Storage 5.0 augusztus 1-jei bejelentése volt, mely egy következő generációs erőforrás menedzsment megoldás.

„A NetBackup 6.5 a lemezkezelést a NetBackup középpontjába helyezi” – mondta Pulai András, a Symantec Magyarország adattárolási szakértője. „Egy olyan platformmal, mely a manapság létező összes innovatív adatvédelmi technológiát képes kezelni, a NetBackup 6.5 lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy magasabb szintre helyezzék a rögzítést, e mellett olyan mértékű rugalmasságot biztosít, mellyel egy sor következő generációs adatvédelmi technológia - pillanatfelvételek és többszörözés, duplikációk kiszűrése – előnyeit élvezhetik.”

A NetBackup 6.5 egy megoldásban biztosítja a vegyes adatvédelmi technika központi, végponttól végpontig terjedő kezelését. A NetBackup platformmal a vállalatok rugalmasan válogathatnak a Symantec vagy a többi, vezető tárolási megoldásgyártó legkiforrottabb többszöröző, pillanatfelvétel-készítő, CDP, többszörösen meglevő adatokat kiszűrő, titkosító, virtuális és hagyományos szalagkezelő megoldásainak példa nélkül álló választékából. A NetBackup 6.5-en olyan új funkciók és fejlesztések találhatók, mint a lemez-alapú mentés, a többszörösen meglévő adatok kiszűrése, granuláris VMware mentés, intelligens mentési megoldásokkal történő integrálás, heterogén pillanatkép-kezelés, valamint innovatív licencprogramok.

A NetBackup fő elemei: