Dell és Asus noteszek Core 2 Extreme X7900-as CPU-val

Genda Csongor Zoltán, 2007. augusztus 22. 18:40

Az Intel a mai napon előrukkolt legújabb mobil Core 2-es processzorával, melyet kifejezetten a játékkedvelőknek szán a gyártó.

A Core 2 Extreme X7900 típusjelű lapkát a Dell és az Asus noteszgépeibe szerelve mutatta be a gyártó. A CPU alapból 2800 MHz-s órajellel dolgozik, azonban a fejlesztők szántszándékkal nem építették be azt a védelmi technológiát, amely megakadályozza a lapka túlpörgetését, így az Intel adatai szerint akár 3,4 GHz-n is működtethetik azt a majdani felhasználók. A processzor teljesítményét tehát mind a laptopgyártók, mind pedig a majdani tulajdonosok is az egyéni igényeknek megfelelően növelhetik.

A CPU erejének hatékonyabb kihasználása érdekében az Intel külön ezt a célt szolgáló szoftvercsomagot is mellékel ezen termékeihez. Hans Jürgen Werner, a csipóriás szóvivője további részleteket nem közölt, azonban mindenkit arra ösztönöz, látogasson el a lipcsei Games Convention kiállításra, hogy ott az érdeklődők maguk próbálhassák ki működés közben a Core 2 Extreme X7900-al szerelt noteszeket.