Tíz új Canon PIXMA nyomtató

Kovács Attila, 2007. augusztus 22. 19:50

A Canon Hungária Kft. mai sajtótájékoztatóján Domokos Barna marketingvezető ismertette a Canon európai, azon belül kelet-európai (4CE) eredményeit, Fehérvári Balázs bemutatta a cég őszi nyomtatókollekcióját, valamint szó volt új digitális fényképezőgépekről (EOS 40D és hat darab új kompakt készülék).

A Canon Europe éves árbevétele, nyeresége évről évre egyaránt 10 százalékkal nő. Kelet-Európában négy ország (Csehország, Lengyelország, Magyarország, Szlovákia) 4CE néven stratégiai szerződést kötött Canon készülékek értékesítésére. A régió élvezi az egységes európai árazási rendszer előnyeit, továbbá a 4CE be lett kapcsolva a páneurópai marketingrendszerbe. Ezáltal a páneurópai Canon promóciókban Magyarország is részesül. 

A Canon laborminőségű fotók nyomtatására is alkalmas tíz új nyomtató készülékkel (nyolc multifunkciós és két egyfunkciós fotónyomtatóval) bővíti a PIXMA termékcsaládot. Ezek várhatóan szeptember második felétől, októbertől lesznek nálunk elérhetők Az eddig csúcsmodell PIXMA MP810-et a PIXMA MP970 váltja fel, amely a legnagyobb minőségi elvárásokat is kielégítő nyomtatást és lapolvasást kínálja. Az Easy-Scroll vezérlőtárcsának, valamint a 8,9 cm-es TFT kijelzőnek köszönhetően működtetése egyszerű, így nagyszerű otthoni fotónyomtatási lehetőségeket biztosít a digitális és analóg fotózás szerelmeseinek. Az új PIXMA iP4500-es modell pedig a Canon nagysikerű iP4300-as készülékét váltja fel.

Továbbfejlesztett multifunkciós készülékek

A PIXMA termékcsalád új csúcsmodellje a PIXMA MP970, amely a továbbfejlesztett FINE nyomtatófej-technológiának köszönhetően 1 pl-es tintacseppeket helyez el a papíron, és 9600x2400 dpi-s maximális felbontásra is képes. Egy 10x15 cm-es szegély nélküli nyomatot alig 35 mp alatt készít el (standard módban). A PIXMA MP970 hét különálló tintát használ a kiváló színvisszaadás eléréséhez, így ideális választás az igényes fotósok számára. A „Kettős Színrendszer Feldolgozási Technológiának” köszönhetően a PIXMA készülékek másolási minősége is javult. A technológia továbbfejlesztése a szövegek jobb olvashatóságát, és nagyobb színhűséget eredményez, különösen a kék és sárga árnyalatkülönbségek esetében.

Az új termékcsaládban már megtaláljuk a Canon mérnökei által jelentősen továbbfejlesztett „Gyorsindítás” technológiát is, így a felhasználó bekapcsolás után 2-5 másodperccel már begépelheti a kívánt példányszámot.

Új PIXMA fotónyomtatók

Az új PIXMA fotónyomtatók stílusos megjelenésűek, matt-ezüst és éjfekete színben kaphatók. A legnagyobb nyomtatási sebességre a csúcsmodell iP4500 képes, amely alig 21 másodperc alatt készít el egy 10x15 cm-es nyomatot. Mindkét új (iP4500 és iP3500) modell a továbbfejlesztett FINE nyomtatófej-technológiát használja, amely 1 pl-es (iP4500) illetve 2 pl-es (iP3500) tintacseppeket helyez el a papíron – az eredmény pedig olyan, mintha professzionális fotólaborban készült volna.

Auto Image Fix technológia

A PIXMA modellek a Canon legújabb, innovatív Auto Image Fix technológiájával dolgoznak, amely automatikusan felismeri és korrigálja a fotók hibáit még nyomtatás előtt. Az „Arcfelismerés” és „Témaelemzés” funkciók megoldásait alkalmazva azonosítja és elemzi a fotó kulcsfontosságú jellemzőit: színeltéréseket, expozícióhibákat, az arctónust és fényerőt, valamint a témának megfelelő tónust, kontrasztot és telítettséget.

A felhasználó az MP Navigator EX és Easy-PhotoPrint EX szoftvereken keresztül elérheti az „Auto Image Fix” funkciót – az új nyomtatókhoz a Canon mindkét programot mellékeli. Az „Auto Image Fix” funkció egyes modelleken hardveresen beépítve is megtalálható, így a memóriakártyáról történő közvetlen nyomtatáskor is használható.

Az új PIXMA modellek

A PIXMA-sorozat új multifunkciós készülékeinek legfontosabb jellemzői:


Új PIXMA fotónyomtatók: