Xen-virtualizáció SUSE Linuxon a Casiónál

forrás Prim Online, 2007. augusztus 23. 14:04

A Casio Computer (Casio) a Xen virtualizációs technológiával bővített Novell SUSE Linux Enterprise Servert használja kiszolgálói konszolidálási költségeinek csökkentésére. Az új megoldásnak köszönhetően jelentősen javul a kiszolgálók rugalmassága az egyéb, jogvédett virtualizációs szoftverekhez képest.

A Casio a SUSE Linux Enterprise Servert és a SUSE Linux Enterprise Virtual Machine Driver Pack csomagban található paravirtualizációs illesztőprogramokat használja a Windows és Linux kiszolgálók konszolidálására, annak érdekében, hogy hatékonyabb informatikai irányítás mellett a kommunikációs eszközök szabványosításával, költséghatékonyan növelje a termelékenységet.

A Novell technológiái lehetővé teszik, hogy a Casio több Windows és Linux kiszolgálót futtasson egyetlen fizikai kiszolgálón. Ennek eredményeképpen a rugalmasság növekedése mellett jelentősen csökkennek a költségek. A virtualizációt támogató Intel és AMD processzorokon futtatott Xen és SUSE Linux Enterprise Server megoldással a Casio több Windows és Linux kiszolgálót tud konszolidálni. Így több virtuális rendszer futtatható minden egyes új fizikai kiszolgálón, alacsonyan tartva ezzel a teljes birtoklási költséget. A Casio szerint a fizikai kiszolgálók száma mintegy felére csökkenthető a Xen és a jelenlegi virtualizációs megoldás használatával.

A Novell következő generációs nyílt vállalati platformja, a SUSE Linux Enterprise a vállalati számítástechnika kiválóan megtervezett, olcsón és hatékonyan integrálható platformja, amely az asztali számítógépektől az
adatközpontokig kínál megoldásokat. A SUSE Linux Enterprise Virtual Machine Driver Pack a Windows és Linux operációs rendszerekhez illesztőprogramokat tartalmaz, amelyek lehetővé teszik a vállalatok számára a teljes mértékben virtualizált munkafolyamatok közel eredeti teljesítménnyel történő futtatását.

Novell SUSE Linux Enterprise