3D Blu-ray lejátszó a Mitsubishitől

Milkovits Gábor, 2007. augusztus 25. 20:01

A Mitsubishi illetékese egy bemutatón olyan kijelentést tett, amely szerint a cég hamarosan 3D képmegjelenítést támogató Blu-ray lejátszót dob piacra.

A készülék a Cnet illetékese szerint a szabvány a kétdimenziós Blu-ray tartalmakat alakítja majd át 3D képpé. Hogy hogyan és milyen minőségben, arról egyelőre nem áll rendelkezésre információ. A bejelentésre mindenesetre egy olyan bemutatón került sor, amelyen a Mitsubishi egy Blu-ray lejátszó, egy számítógép és egy teljesen digitális, háromdimenziós DLP képernyő segítségével demonstrálta a 3D videómegjelenítést. Az új Blu-ray lejátszóval nyilvánvalóan a PC lesz kiiktatható a rendszerből, azonban a DLP képernyők is még mindig fejlesztési stádiumban vannak.

Habár a cég meglehetősen szűkszavúnak bizonyult 3D terveivel kapcsolatban, igen valószínű, hogy az eddig leginkább projektorokban használt DLP technológiájú, háromdimenziós képernyők a 3D-képes Blu-ray lejátszóval egy időben, jövő év elején kerülnek forgalomba, hiszen egyiknek sincs túl sok értelme a másik nélkül. A Mitsubishi azt is elárulta, hogy tárgyalásokat folytatnak az egyik játékkonzolgyártóval is a technológia integrálásáról – találós kérdés: vajon melyik konzol tartalmaz egyedüliként Blu-ray meghajtót?