Több Wii fogyott, mint Xbox 360 és PS3 együttesen

Genda Csongor Zoltán, 2007. augusztus 25. 21:04

A Nindendónak sikerült tovább növelnie előnyét a rivális konzolgyártókkal szemben, és múlt hónapban az USA-ban jóval több új generációs játékgépet értékesített, mint a Microsoft és a Sony együttesen.

Az NPD Group piackutató intézet legfrissebb statisztikai adatai szerint az Egyesült Államokban júliusban összesen 425 ezer Wii kelt el, ezzel szemben pedig csupán 170 ezer Xbox 360-as és 159 ezer PlayStation 3 talált gazdára. A Nintendo azonban a hordozható konzolok piacán is jól teljesített, múlt hónapban 405 ezer DS-t értékesített a vállalat, PSP-ből pedig épp hogy csak valamivel több mint feleannyi fogyott. Ezek után nem meglepő, hogy az új generációs konzolok összeladása tekintetében is a Nintendo a piacvezető, ugyanis ez idáig világszerte 10,57 millió darabot értékesített a japán vállalat, s így kielőzte a 10,51 milliós eladással büszkélkedhető, jóval régebb óta (2005 december) forgalomban lévő Microsoft-gépet, nem beszélve arról, hogy messze túlszárnyalta a Sony PS3-at, amely mellett mindössze 4,32 millió vásárló döntött.

Az NPD elemzői szerint az idei esztendőben óriási bevételeket könyvelhetnek el a konzolokat és kiegészítő tartozékokat gyártó cégek, és csupán az Egyesült Államokban 16-18 millió dollár forgalmat fog generálni a szektor.