Lapolvasók a Canon őszi kollekciójában

forrás Prim Online, 2007. augusztus 26. 19:41

A Canon augusztus 22-i budapesti sajtótájékoztatóján bejelentette két új CanoScan lapolvasó, a CanoScan 8800F és a CanoScan LiDE90 piaci megjelenését. A bemelegedési idő nélkül, azonnali használatra kész 4800x9600 dpi optikai felbontású CanoScan 8800F hatszor gyorsabb elődjénél, a 8600F-nél. A LiDE 70 modellt felváltó, hatásos megjelenésű CanoScan LiDE90 nemcsak gyorsabb mint elődje, hanem kisebb is – így kategóriájában ma a legkisebb méretű CIS (kontakt képérzékelővel működő) lapolvasó.

A CanoScan 8800F jellemzői: 4800x9600 dpi optikai felbontás 48-bites színmélységgel, megnövelt beolvasási sebesség (egy A4-es lap esetén 300 dpi-vel kb. 7 mp), nulla másodperc bemelegedési idő, nagy fényerejű fehér LED technológia, 35 mm (filmszalag és keretezett dia), valamint 120 roll film beolvasása, a mellékelt programcsomagban megtalálható többek között az Adobe PhotoShop Elements, az ArcSoft PhotoStudio, a ScanSoft OmniPage SE és a LaserSoft SilverFast SE, FARE Level 3 automatikus por- és karcolásnyom-eltávolítás, szemcsézettség-csökkentés és háttérfény-korrekció.

A CanoScan LiDE90 jellemzői: kompakt, karcsú LiDE megjelenés; 2400x4800 dpi optikai felbontás, A4-es oldal beolvasása 12 mp alatt (300 dpi felbontás esetén); különálló „Gyorsmásolás”, „Beolvasás”, „e-mail” és „PDF készítés” EZ gombok;  tápellátás USB kábelen keresztül; automatikus por- és karcolásnyom-eltávolítás, szemcsézettség-csökkentés és háttérfény-korrekció

A CanoScan 8800F a grafikai tervezőknek, művészeknek és az optimális szkennelési felbontást igénylő profi fotósoknak készült. A CanoScan LiDE90 pedig azok számára jelenthet ideális eszközt, akik az olcsóbb, stílusos megjelenésű, helytakarékos megoldásokat kedvelik.
 
A beépített új, fehér LED-eknek köszönhetően a CanoScan 8800F képes bemelegedési idő nélkül beolvasni a filmeket, valamint a fotókat és szöveges dokumentumokat. A beolvasok ideje is jelentősen gyorsult - egy A4-es lap esetén ez akár hatszoros időmegtakarítást is jelenthet (300 dpi felbontás mellett).

A CanoScan LiDE90 egy A4-es oldalt (300 dpi felbontással) 12 másodperc alatt olvas be – 7 másodperccel gyorsabban, mint elődje, a LiDE 70. A konfigurálható EZ gombok lehetővé teszik a leggyakoribb beolvasási funkciók, mint például a másolás, az e-mail küldés és PDF fájl létrehozás gyors elérését, egyetlen gombnyomással.

A gyakorlott és professzionális fotósok igényeinek megfelelően a 4800x9600 dpi optikai felbontású CCD szenzorral rendelkező CanoScan 8800F olyan részlet-gazdag képállományokat hoz létre, amelyek nagy méretben is kiváló minőségben nyomtathatók ki. A CanoScan LiDE90 optikai felbontása 2400x4800 dpi, így a fotók apróbb részleteinek visszaadására is képes. Mindkét készülék alkalmas akár 48 bites színmélységgel történő beolvasásra is, ezért színvisszaadásuk kivételesen jó.

A CanoScan 8800F alkalmas filmek beolvasására és a képek kinagyítására. A beépített Filmadapter egység (FAU) különböző filmformátumok fogadására is képes, többek között 12 képkockás 35 mm-es filmszalagok (negatív/pozitív), 4 db keretezett dia és 120 formátumú filmek fogadására is (a legnagyobb beolvasható méret 6 x 22 cm).

Az automatikus képkorrekciós funkciók csökkentik a manuális retusálás szükségességét. A Canon továbbfejlesztett QARE technológiája automatikusan eltávolítja a por- és karcolásnyomokat, visszaállítja a régi fényképek kifakult színeit, és csökkenti a szemcsézettséget. A CanoScan 8800F alkalmazza a FARE technológiát is, amely a filmek beolvasása során a por- és karcolásnyomokat távolítja el.

A lapolvasókhoz a Canon kiváló szoftvereket is mellékel, amelyek a képalkotáshoz, valamint a kreatív és üzleti feladatok elvégzéséhez alkalmazhatók. A CanoScan 8800F lapolvasó mellett a vásárlók megkapják az Adobe PhotoShop Elements és a SilverFast SE szoftvercsomagot is, amelyek a filmek beolvasása során nyújtanak segítséget. Mindkét eszközhöz mellékelik az ArcSoft PhotoStudio programot is.