A HP lezárta a SPI Dynamics felvásárlását

forrás Prim Online, 2007. augusztus 27. 14:11

A HP bejelentette, hogy lezárta a webes alkalmazások biztonságát értékelő szoftvereket és szolgáltatásokat kínáló, atlantai székhelyű SPI Dynamics Inc. felvásárlását. A HP a jövőben beépíti a stabil piaci pozíciójú SPI Dynamics alkalmazásbiztonsági szoftvereit a technológia üzleti szempontok szerinti optimalizálását támogató BTO (Business Technology Optimization) portfólió alkalmazás minőségbiztosítási megoldásai közé. Az SPI Dynamics QAInspect és a HP Quality Center integrált változata már jelenleg is kapható.

Az alkalmazásbiztonsági technológia – a szoftverfejlesztéstől a minőségbiztosításon át az éles üzemig – a webes alkalmazások teljes életciklusa alatt segít értékelni és azonosítani a biztonsági sérülékenységeket. Sőt, a SPI Dynamics szoftverei az auditálási és a megfelelési előírások (pl. a Sarbanes-Oxley) teljesítését is támogatják.

„A SPI Dynamics szoftvereinek integrálásával a HP az ágazat legátfogóbb kínálatát alakította ki alkalmazás minőségbiztosítási szoftverekből. Ezek a szoftverek gondoskodnak róla, hogy a különféle üzleti rendszerek, pl. az e-commerce webhelyek, a pénzügyi vagy ellátáslánc-alkalmazások mindig a megkívánt biztonsági, minőségi és teljesítményszinten fussanak” – jelentette ki Jonathan Rende, a HP szoftverüzletágának alkalmazás minőségbiztosítási szoftverekért felelős alelnöke.

A tranzakció pénzügyi feltételeit nem hozták nyilvánosságra. A SPI Dynamics a jövőben a HP Technológiai Megoldások divíziójánál működő szoftverüzletág része lesz.