Új vállalati megoldások a kémprogramok és a vírusok ellen

forrás Prim Online, 2007. augusztus 27. 17:13

A Webroot Software két új, vállalati védelmi megoldással lépett a nagyközönség elé. Az egyik program központilag menedzselt antispyware megoldás, a másik nagy hatásfokú vírusirtóval is kiegészült kémprogramvédelem. A Webroot AntiSpyware Corporate Edition a Spy Sweeper Enterprise hálózati kémprogramirtót váltja fel, míg a Webroot AntiSpyware Corporate Edition with AntiVirus a Webroot SME Security helyébe lép.

Mindkét program a jól bevált Spy Sweeper keresőmotort alkalmazza a kémprogramok eltávolítására, amely hatékonysága miatt 2006 óta nyolc alkalommal kapott különféle minőségi díjat. A Webroot AntiSpyware Corporate Edition with AntiVirus ezt kiegészítve az angol Sophos víruskeresőjét használja, amely éppen a napokban szerezte meg 39. Virus Bulletin 100% minősítését.

Természetesen többről van szó, mint a cégér átfestéséről. Mindkét program új és továbbfejlesztett szolgáltatásokkal is gazdagodott.


Az új termékek a korábbról ismert intelligens rendszerpajzsok (Smart Shields) segítségével védik a munkaállomásokat. A leggyakrabban használt támadási pontokat fedezik, vagyis a rendszermemóriát, a regisztrációs adatbázis bejegyzéseit, a hoszt fájlt, a rendszerindításkor betöltődő folyamatokat, az internetes böngészőt és így tovább.

A Webroot két új terméke akkor is érvényben tartja a rendszeradminisztrátor által beállított politikákat, amikor a laptopok vagy a távoli felhasználók nincsenek bejelentkezve az intézményi hálózatra.

Milyen intézmények számára jelentenek megoldást?

Az új termékek közül a Webroot AntiSpyware Corporate Edition azoknak a cégeknek kínál megoldást, amelyek a meglévő hálózati vírusvédelmet kívánják kiegészíteni egy internetes kémprogramokat kiszűrő termékkel.

A Webroot AntiSpyware Corporate Edition with AntiVirus olyan intézmények számára költséghatékony védelem, amelyek két nagy hatásfokú kereső integrációja segítségével akarnak úrrá lenni az internetes kártevők jelentette fenyegetésen.

A két védelmi megoldás tíz fölött akárhány klienst futtató hálózatban használható, felső korlát nincs.

Tesztelési lehetőség