Novell SUSE Linux Enterprise az indiai Tamil Nadu állam iskoláiban

forrás Prim Online, 2007. augusztus 28. 14:04

Az indiai Electronics Corporation of Tamil Nadu (ELCOT) vállalat a Novell SUSE Linux Enterprise rendszerét telepítette Tamil Nadu állam iskoláinak 30 000 asztali számítógépére és 1880 kiszolgálójára. Az ELCOT először saját informatikai infrastruktúráját állította át a Novell SUSE Linux Enterprise Server és SUSE Linux Enterprise Desktop rendszereire, majd a tapasztalatok nyomán vezette be a Novell megoldásait a régió iskoláiban.

"Véleményünk szerint a Linux rendszerre való áttérés az általános hardverköltségeinket csaknem 25 százalékkal csökkentette. A csúcstechnológiájú kiszolgálók esetében pedig ez a csökkenés akár 80 százalékos is lehet. Ennél is fontosabb, hogy milyen előnyökkel jár az áttérés az államban élő diákok számára. Egyre több vállalat tér át a Linux rendszer használatára világszerte, így Indiában is. Ennek megfelelően a munkaerőpiacon komoly előnyt jelent, ha van tapasztalatuk a nyílt forráskódú szoftverek használatában. Emellett a Linux rendszer szabad választási lehetőséget is nyújt számunkra" - mondta C. Umashankar, az ELCOT vezérigazgatója.

Az ELCOT először saját informatikai környezetét állította át Linuxra, majd ezt követően vezette be a Novell SUSE Linux Enterprise megoldását Tamil Nadu iskoláiban és kormányzati szerveinél. A szervezet a tanárokkal együttműködve tervezte meg, milyen alkalmazásokat telepítsenek előre a 30 000 új, felhasználóbarát és biztonságos SUSE Linux Enterprise Desktop rendszerrel szállított számítógépre. Az ELCOT SUSE Linux Enterprise Servert is telepített 1880 kiszolgálóra, melynek eredményeképpen ma már az összes iskolai kiszolgáló Linuxon fut.