Több mint másfél méter széles képek az Epsontól

forrás Prim Online, 2007. augusztus 28. 18:40

A Stylus Pro 11880 az Epson első 64 hüvelykes (kb. 162,5 cm) nagyformátumú nyomtatója. A készülékben a legmodernebb, kifejezetten a pigmentalapú tintarendszerekhez készült  MicroPiezo Thin Film PiezoT (TFPT) nyomtatófej működik. A nyolc színkomponensből álló tintarendszerben az új eljárással gyártott UltraChrome K3, valamint az új vivid magenta tinták tovább szélesítik a nyomtatható színek tartományát. A Stylus Pro 11880-at nagy igénybevételre tervezték: az egyes tintakazetták kapacitása 700 milliliter. Az új Gigabit Ethernet kapcsolat felgyorsítja az adatfeldolgozást, az Epson Super Halftone technológiája pedig tovább javítja a képek tónusát és élességét.

Az új MicroPiezo TFPT nyomtatófej a professzionális nyomtatóktól elvárt jellemzőkkel rendelkezik: kiváló minőség, tartósság és sebesség. A fúvókák sűrűsége 180-ról 360 dpi-re nőtt - ez a világon a legmagasabb a piezoelektromos technológiát használó nyomtatók körében. Az Epson megduplázta a nyomtatófej fúvókáinak számát, ugyanakkor megőrizte a tintacseppecskék méretét és felgyorsította a nyomtatást. Alkotóelemeinek mikroszkopikus mérete ellenére az új generációs MicroPiezo fej megőrzi a jelenleg használt nyomtatófejek minden előnyét, így például a változtatható cseppméretet (Variable-sized Droplet Technology) is. A meniszkusz (a folyadék határfelülete hajszálcsövekben) szabályozásával tökéletesen gömbölyű tintacseppek állíthatók elő, sőt, vezérelni lehet a cseppecskék becsapódását is. Növekedett a kilövellés sebessége is, ami tovább emeli a nyomtatás sebességét.

A vivid magenta színekkel kiegészített UltraChrome K3 tintarendszer tovább szélesíti az eddig is figyelemre méltóan széles színtartományt. A tintarendszer fotófekete, mattfekete, szürke, világosszürke, ciánkék, világos ciánkék, sárga, vivid magenta és világos vivid magenta színkomponensekből áll. A két új magenta nagy optikai sűrűségű pigmentekre épül, az eredmény élénkebb kék és bíbor színek, amelyek különösen látványosak például a tengeri vagy tájképeken. A fotó- és mattfekete kazettákat egyszerre is be lehet helyezni, nem szükséges őket cserélgetni - a készülék a felhasznált nyomathordozótól függően automatikusan választja ki a legmegfelelőbb fekete tintát.

A vivid magenta színekkel kiegészített UltraChrome K3 tintakészlettel színeltolódások nélkül érhető el kiváló szürkeegyensúly és pontos színkezelés. Az UltraChrome K3 tintákra korábban jellemző kiemelkedő tulajdonságokat megőrizte: a semleges és sötét színek pontosságát, a kiváló rövid távú színstabilitást és a finom tónusátmeneteket. Az új tintakészlettel gyakorlatilag megszűnt a metaméria jelensége. Az Epson MicroPiezo nyomtatófej állandó nyomatminőséget biztosít: minden azonos forrásból - azaz ugyanabból a fájlból - származó kép pontosan megegyezik az előzővel, még akkor is, ha több hónap telt el a két nyomtatás között. Ez ideális a kisebb sorozatokat nyomtatni kívánó stúdiók számára.

A Stylus Pro 11880 számos fényes, matt, művészeti, karton vagy általános célú Epson papírral kompatibilis. A nyomtató 1,5 mm vastagságig kezeli a különböző nyomathordozókat. Az automatikus visszacsévélő segítségével a nagyobb volumenű nyomtatási munkák is könnyen elvégezhetők. Rugalmas papírkezelése révén A/3-as mérettől egészen 64 hüvelyk szélességig megbirkózik a lapokkal, az opcionális papírkosárban pedig tisztán és biztonságosan tárolhatók a nyomatok.

Az Epson útjára indítja a MyEpsonprinter.eu nevű portált is, amelyen az Epson Stylus Pro nyomtató tulajdonosok naprakész műszaki információkat találhatnak, továbbá figyelemmel kísérhetik az egyes nyomtatók teljesítményét. A honlapon a felhasználók nyomon követhetik a nyomtatási folyamatot, különböző hardverinformációkat és naplóadatot, továbbá olyan fő teljesítménymutatókat, mint a fenntartási és nyomatköltség. A MyEpsonprinter.eu-t a szervizszakemberek távolról is elérhetik, hogy gyorsan azonosíthassák a problémák jellegét és okát - az eredmény időmegtakarítás és a felesleges kiszállási díjak megspórolása.