Mikrofonhiba hátráltatja a Nokia E90 forgalmazását

Milkovits Gábor, 2007. augusztus 28. 21:25

A Nokia bejelentette, hogy egyes piacokon azért mutatkozik hiány E90 Communicator okostelefonjából, mert több készüléknél tapasztalt mikrofonhiba miatt átvizsgálásra vissza kellett tartani szállítmányokat.

A Nokia több panaszbejelentést is kapott vásárlóktól amiatt, mert telefonálás közben zavaró háttérzajt tapasztaltak. Theresa Parenteau, a cég vállalati termékekért felelős illetékese a Reuters-nek elmondta, hogy a problémát a készülékbe épített mikrofon egyik alkatrészének hibája okozza. Parenteau hozzátette, hogy a hibát azóta kijavították, ám ez a nagyfokú kereslettel párosulva hiányt okozott a telefonból egyes piacokon. Az E90-nel kapcsolatban olyan problémákat is tapasztaltak, hogy egyes kezelőgombok összecsukáskor megkarcolták a kijelzőt. A Nokia ezért laposabbra cserélte a gombokat, valamint megerősítették a képernyők védőrétegét is.

A Nokia februárban mutatta be a teljes billentyűzettel ellátott, HSDPA és WiFi szélessávú technológiával felszerelt E90 Communicator-t, amelynek szélesebb körű forgalmazását a harmadik negyedévben kezdte meg. A csúcskategóriás okostelefon 750-800 eurós nettó áron kapható.