Két új Exilim modell a Casiótól: EXV8 és EXZ1080

Széles Csongor, 2007. augusztus 29. 11:02

A Casio két új Exilim szériába tartozó fényképezőgépet dobott piacra. Az Exilim EX-V8 8,1 megapixeles képérzékelővel rendelkezik, ráadásul ultrakompakt méreteinek köszönhetően szó szerint belesimul a tenyerünkbe. Az EX-V8 7x belső optikai zoomot kapott és CCD mozgató képstabilizátorral igyekszik meggátolni a felvételek bemozdulását. A 10 megapixeles Exilim EX-Z1080 modell egyik érdekessége, hogy akár ISO 6400-as érzékenységgel fotózhatunk. Mindkét új modell támogatja a Casio által nemrég bevezetett YouTube felvétel módot, amellyel a YouTube internetes oldalra optimalizált videók készíthetők.

A 10 megapixeles EX-Z1080 kompakt fényképezőgép két ponton domborít nagyot: a nagy felbontású felvételek a A3-as méretben is nyomtathatunk. Emellett az ISO 6400-as érzékenységnek köszönhetően a kedvezőtlen fényviszonyok között is elfogadható minőségű felvételeket készíthetünk.

Mindkét fényképezőgépet az EXILIM Engine 2.0 processzor vezérli, amely a jó minőségű fényképek mellett H.263 szabványú, high definition videók készítését is lehetővé teszi, sőt a Casio YouTube felvétel módnak köszönhetően egyenesen a népszerű weboldalra optimalizált felbontásban menthetjük el a mozgóképeket. Az arcfelismerő technológiának köszönhetően mindkét fényképezőgép automatikusan fel képes ismerni a felvételeken megjelenő arcokat, így az ellenfényben készített portrék sem jelentenek gondot. Mindkét új Exilim SD/SDHC memóriakártyára menti a felvételeket, és lítium-ion akkumulátorral üzemel. Mindkét modell várhatóan szeptembertől kerül forgalomba.

Casio EXILIM EX-V8 röviden:


Casio EXILIM EX-Z1080 röviden: