Szoftverrel ellátott USB flash-meghajtó

forrás Prim Online, 2007. augusztus 29. 13:07

A Verbatim piacra dobta USB pendrive-jainak újabb sorozatát, amelyek az adathordozó funkció mellett a CoSoSys Carry it Easy +Plus szoftverének teljes verziójával rendelkeznek. A szoftver lehetővé teszi a jelszavas védelmet, a Microsoft Outlookkal való szinkronizációt, a footprintek nélküli internethasználatot, illetve az adattömörítést.

A fekete színű Verbatim Store ‘n’ Go USB 2.0 Carry it Easy +Plus olvasási sebessége elérheti a 18, írási sebessége a 9 megabájtot másodpercenként. A meghajtó 2, 4, és 8 gigabájtos változatai kerülnek kereskedelmi forgalomba.

A 8 gigás darab akár több mint 2000 MP3 formátumú zeneszám tárolására alkalmas, a teljes tárhely adatokkal való megtöltése is mindössze csak 15 percig tart.

A szoftvert nem szükséges a felhasználó számítógépére telepíteni. „Közvetlenül a hordozható adatközvetítő eszközről el lehet indítani anélkül, hogy az az eltávolítás után bármilyen nyomot hagyna a személyi számítógépen. A felhasználó domain teljes mértékben érintetlen marad“ – mondta el Roman Foeckl, a CoSoSys ügyvezetője.

 A fájlok, mappák, és az asztal továbbá az Internet Explorer és Firefox könyvjelzőinek szinkronizálása, illetve a footprint-mentes szörfölést lehetővé tevő funkció mind a könnyen működtethető felhasználói felülethez tartoznak. A tömörítő funkció lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy az eszközt nagyobb kiterjedésű adathalmaz tárolására, illetve mozgatására használja. A szoftver az USB-kulcson lévő adatokat az illetéktelen hozzáférési próbálkozásoktól egy 128 bites AES titkosítási technológia segítségével óvja meg.