Phion: egységes kommunikációs védelmi rendszert kínál

Kovács Attila, 2007. augusztus 30. 08:04

Augusztus 29-én, Budapesten találkozott a szaksajtó képviselőivel Peter Perdich, az innsbrucki székhelyű Phion AG közép- és kelet-európai, így magyarországi terjeszkedéséért is felelős vezetője és Timm Friedrichs, a cég csatornamarketing menedzsere. A Phion Európa egyik vezető szolgáltatója a biztonságos hálózati kommunikáció területén.

Perdich bemutatta a cég főleg elosztott telephelyekkel rendelkező közepes és nagyvállalatoknak szánt hálózai biztonsági megoldását (Netfence), annak kivételes előnyeit. Beszámolt róla, hogy hazai partnerük a Kapsch, továbbá magyarországi illetőségű rendszerintegrátor vállalkozást is keresnek. A Phion integrált Netfence megoldáscsomagja számos olyan IT-biztonsági és menedzsment rendszerből áll, amelyek a hálózatbiztonság (tűzfal, VPN, IPS,URL-szűrés, spam, DNS,, tömörítés, antivírus), végponti biztonság (személyes tűzfal, VPN ügyfél), hálózati forgalmi intelligencia és menedzsment-központi eszközöket és módszereket egyaránt nyújtja a felhasználó számára. Külön kiemelte a távolról menedzselhető tűzfal megoldás előnyeit, például azt, hogy aktiválásánál az operációs rendszert nem kell egy külön szakembernek beállítani.

 A Phion termékei:


A referenciák felsorolásánál Perdich megemlítette, hogy az osztrák bankok 90 százaléka mellett a cég ügyfeleinek a sorába tartozik több nagy távközlési szolgáltató (Telekom Austria, Swisscom stb), továbbá olyan vállalatok, mint az OMV, Strabag, Hypo Vereinsbank, EADS stb. Hazánk mellett a cég kelet-európai terjeszkedése jelenleg a következő további országokat érinti: Lengyelország, Cseh Köztársaság, Szlovákia, Horvátország, Szlovénia, de a volt Jugoszlávia területén létrejött többi állam is idetartozik.