Symantec: itt a Norton Internet Security 2008 és Norton AntiVirus 2008

forrás Prim Online, 2007. augusztus 31. 12:38

A Symantec bejelentette a Norton Internet Security 2008 és Norton AntiVirus 2008 termékeinek megjelenését. A Norton Internet Security 2008 tartalmazza a Norton Identify Safe szolgáltatást, amely a felhasználók azonosítóit védi online bankolás, vásárlás és böngészés során. A vállalat mindkét termék teljesítményét optimalizálta, megnövelte a technológiai támogatást és csökkentette a felhasználói beavatkozás igényét. A Norton 2008-as termékek hatékony védelmet biztosítanak az új támadások ellen, továbbá a védelmet a PC-n túl is kiterjesztik a vezeték nélküli otthoni hálózatokra és az online azonosítókra is.

Újdonságok a Norton 2008-as termékeiben:


Továbbá mindkét termék magába foglalja a SONAR viselkedésalapú azonosítási technológiát, amely védelmet nyújt a kártékony kódokkal szemben, mielőtt a szokványos vírus- és antispyware-beállítások képesek lennének felismerni azokat. A Norton Internet Security 2008-ban a SONAR teljes szkennelést hajt végre minden egyes alkalommal, amikor egy alkalmazás kívülrül érkező kommunikációval próbálkozik, és védi az azonosítókat a tűzfal ismeretlen támadásokkal szembeni hatékonyságának növelésével. Ezek az új elemek egézítik ki a Norton Internet Securityban már eddig is meglévő funkciókat, beleértve a rootkitek elleni védelmet, és az új, Threat Interceptor sérülékenységek elleni védelmi technológiát. A Threat Interceptor az alábbi techológiákat tartalmazza: Threat Interceptor – Browser Defender; Threat Interceptor – Intrusion Prevention, továbbá Threat Interceptor – Generic Exploit Blocking. A Norton Internet Security e mellett magába foglalja a Norton AntiVirus funkcióit, amely továbbra is „gold standard”-nek számít, a Virus Bulletin 100 díjait egymás után 33 alkalommal elnyerve.

A Norton AntiVirus 2008 és a Norton Internet Security 2008 is a Symantec Security Response támogatását élvezi. A Symantec Security Response a felhasználók számára átfogó, huszonnégyórás internetbiztonsági szakértői segítséget biztosít, hogy védelmet nyújtsanak a ma jellemző, összetett fenyegetettségek ellen. Napi szinten látja el információval a felhasználókat az aktuális veszélyekről, így garantálva biztonságukat.

A termékeket a Windows XP Service Pack2 és Windows Vista felhasználói is alkalmazhatják. A Norton Add-on Pack további, opcionálisan választható megoldásokat is kínál, beleértve az antispam és parental control funkciókat, amelyek a Norton Internet Security 2007 és 2008, valamint a Norton 360 felhasználói az alábbi linken érhetnek el.