Utolsó generációs Daewoo Blu-ray lejátszó

Milkovits Gábor, 2007. szeptember 1. 21:32

A Daewoo a berlini IFA kiállításon bemutatta első Blu-ray lejátszóját, a DBP-1000-est, amelyet egyszerűen csak „Blu-ray 2.0” elnevezéssel illetett a cég.

Az elnevezés oka az, hogy a készülék sok régebbi BD lejátszóval ellentétben támogatja a Blu-ray technológiához ma hozzátartozó összes funkciót.  Ebbe az 1080p képtovábbítás mellett hozzátartozik a kép-a-képben és más BD interaktív alkalmazások használata, illetve a BD Live online tartalmak közvetlen elérése a készülékről. A Daewoo DBP-1000 ezeken felül a hagyományos DVD tartalmakat, sőt a jpeg képeket is teljes HD felbontásúakká tudja alakítani, és támogatja a DivX lejátszást is. A készülék az írható, BD-R és BD-RE Blu-ray lemezeket is le tudja játszani, csatlakozói között pedig szinte a teljes választék megtalálható, beleértve egy USB portot is.

A gyártó egyelőre semmit nem nyilatkozott a DBP-1000 várható forgalmazásával vagy árával kapcsolatban, pedig ez utóbbi korántsem mindegy, különösen, ha a Blu-ray tábor nyerni szeretne a rivális HD DVD-vel folytatott versenyben.